Rivian heeft veel leidinggevenden verloren:

Rivian heeft veel leidinggevenden verloren:

In de afgelopen maanden hebben enkele senior executives Rivian Automotive verlaten.

Belangrijke werknemers die het bedrijf in 2022 verlaten zijn onder meer Randy Frank, vice-president van carrosserie en interieur engineering, Steve Gawronski, vice-president van onderdelen inkoop, Patrick Hunt, uitvoerend directeur van strategie team, en general counsel Neil Sitron, die 4,5 jaar voor de automaker heeft gewerkt.

Terwijl de elektrische auto maker heeft geen commentaar op het vertrek van deze leidinggevenden, Rivian's COO Frank Klein zei in een e-mail aan werknemers in november dat het bedrijf zou een aantal organisatorische veranderingen te maken na het vertrek van Steve Gawronski's. Bereid je voor op de komende jaren. In de Wall Street Journal staat de herstructurering van het supply chain management.

Rivian is snel gegroeid in de afgelopen jaren, groeit zijn team van ongeveer 1.200 werknemers in 2019 tot ongeveer 14.000 afgelopen zomer.

De automaker kondigde onlangs aan dat het 24.337 voertuigen produceerde in 2022, iets minder dan zijn doelstelling van 25.000 voertuigen. Daarvan werden er 20.332 geleverd aan klanten en ongeveer 10.020 werden geproduceerd in de laatste drie maanden van 2022. Rivian begon 2022 met een productiedoelstelling van 50.000 voertuigen, maar moest die doelstelling halveren als gevolg van verstoringen in de toeleveringsketen en tekorten aan onderdelen.

Rivian moet zijn financiële resultaten voor het volledige kalenderjaar 2022 nog bekendmaken, maar meldde aan het einde van het derde kwartaal een nettoverlies van 5 miljard dollar voor de eerste negen maanden van het jaar.

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe BMW i Vision Dee Concept heeft van kleur veranderende lak en een head-up display over de volle breedte:
Volgende NieuwsGefacelifte 2024 Ford F-150 gespot met nieuwe styling en nieuw infotainment systeem: