2023 Indi One EV:

2023 Indi One EV:

2023 Indi One EV-bestellingen zijn geopend en het in de VS geproduceerde SUV-voertuig biedt een standaardbereik van 370 km.

Indi One, de nieuwe crossover SUV van de Californische startup Independent Electric Vehicles (Indi EV), is deze week te reserveren op de New York Auto Show. De eerste auto is gereserveerd door William Bridge, CEO van de non-profit duurzaamheids organisatie Global Green USA.

Indi EV, opgericht in 2017, is al meer dan drie jaar bezig met de ontwikkeling van een one-size-fits-all model tussen Tesla Model Y en Tesla Model X. Prototypes worden momenteel getest en crash-tests uitgevoerd voorafgaand aan de productie die gepland staat voor medio 2023. gaat verder. Indi zal de auto in de VS produceren.

2023 Indi One EV

Het basismodel One, met een batterij van 75 kWh en een geschatte actieradius van 370 km, kost 45.000 dollar. Een premium model van 69.000 dollar heeft een 95 kWh-pakket en een actieradius van 300 km.

Hij zal aanvankelijk in Noord-Amerika worden verkocht, maar volgens hoofd design Andre Hudson zijn de meeste One-systemen ontworpen voor wereldwijde homologatie. Op een later tijdstip zou het voertuig ook de Europese en Aziatische markten moeten bereiken.

2023 Indi One EV

Het topmodel heeft een krachtige Windows-computer die bekend staat als de Vehicle Integrated Computer (VIC). Zoals Hudson zegt: "Wij geloven dat de toekomst van EV-technologie meer zal worden gemeten in termen van rekenkracht dan van paardenkracht."

 

2023 Indi One EV
Dankzij de VIC, 5G-connectiviteit, microfoons en camera's kan de auto fungeren als een mobiele werkplek. Met deze computer kunnen passagiers op het internet surfen en videogames spelen met AR of VR.

Hoewel de AWD Indi One zich richt op infotainment, hecht hij ook waarde aan prestaties. Het premium model met 470 pk en een topsnelheid van 210 km accelereert in 4,2 seconden naar 0-100 km.

 

Emily A.

 

Vorig Nieuws2023 Mercedes-Benz Vision EQXX:
Volgende Nieuws2023 Hyundai Palisade: