2022 Mercedes-Benz EQB 350 4 Matıc

2022 Mercedes-Benz EQB 350 4 Matıc

Bent u er klaar voor om het plezier van het rijden in de nieuwe elektrische Mercedes-Benz EQC 350 4 Matic te ervaren?

Zoals zijn uiterlijk doet vermoeden, is de 2022 Mercedes-Benz EQB sterk gebaseerd op de GLB. En net als zijn broer met verbrandingsmotor biedt de nieuwe SUV standaard vijf en optioneel zeven zitplaatsen.

 

De EQB en GLB delen het MFA-platform dat wordt gebruikt in de reeks compacte auto's van Mercedes-Benz. Het is op veel punten aangepast om plaats te bieden aan de dubbele elektrische aandrijflijn van het nieuwe elektrisch aangedreven model, een lithium-ion batterij en de bijbehorende vermogenselektronica. Al deze onderdelen zijn laag in de structuur van hoogwaardig staal en aluminium gemonteerd om een passend laag zwaartepunt te creëren.

2022 Mercedes Benz EQB350 4 Matıc

De veranderingen strekken zich ook uit tot de buitenkant, zij het op een zeer kleine schaal. Om wat kleine visuele verschillen tussen de EQB en GLB te helpen voorzien, gaf Mercedes-Benz zijn nieuwste EQ-gebrandmerkt model een lichtjes gespreide grille. Voorlopig zijn er twee EQB-modellen. Net als de grotere EQC hebben ze een asynchrone elektromotor vooraan en een synchrone eenheid achteraan die zorgt voor aandrijving op beide wielen. Ze krijgen ook een lithium-ion batterij die werkt op 420 volt met een nominale capaciteit van 190 Ah, wat het nieuwe Mercedes-Benz model voorziet van 66,5 kWh bruikbare opslag van elektrische energie.

2022 Mercedes Benz EQB350 4 Matıc

Badges op de voorbumper en op de voorspatborden en kofferdeksel zijn ook te zien, evenals een herziene achterbumper met achterlichten over de hele breedte en geen geïntegreerde uitlaatpijpen op zijn broers en zussen met benzine- en dieselmotor.

Ambtenaren beweren dat aerodynamica een cruciale rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling van het nieuwe model, maar wrijvingsfactoren zoals dakrails en een verhoogde rijhoogte blijven ook bestaan. Toch levert de leider van de EQB, de EQB350 4Matic, door de toevoeging van verbeterde afdichtingsmaatregelen aan de voorzijde en vlakke panelen aan de onderzijde, een gecombineerd koppel van 186 kW en 390 Nm. Maar hier zijn we dan met de krachtigere 2022 Mercedes-Benz EQB350 4Matic. Deze biedt 215 kW en 520 Nm koppel voor een geclaimde tijd van 0-100 km/u van 6,2 s en een begrensde topsnelheid van 160 km/u.

 

 De enige opmerkelijke wijzigingen zijn de toevoeging van modelspecifieke digitale instrumenten en nieuwe energieverbruik- en energiestroomfuncties voor het infotainmentsysteem, allemaal aangedreven door het MBUX-systeem van dezelfde generatie. Uitgevoerd met soft-touch kunststoffen en gegalvaniseerde sierelementen.

De accommodatie biedt vijf zitplaatsen op twee rijen en tot 465 L nominale bagageruimte, of als alternatief zeven zitplaatsen op drie rijen zitplaatsen.2022 Merceds Benz EQB 350 Matıc

 


De tweede zitrij is in de lengterichting 140 mm verstelbaar, zodat u de beenruimte achterin kunt variëren ten koste van het laadvermogen. Met de tweede en derde zitrij verwijderd, krijg je tot 1710L bagageruimte.

Zoals gezegd, is de topversie van de EQB350 4Matic zo ontworpen dat de elektrische motor achteraan bij lagere snelheden in de stad de voorkeur krijgt, waar hij voor meer efficiëntie in de achterwielaandrijving werkt. De voorste elektromotor wordt geïntroduceerd tijdens perioden van sterke acceleratie en bij hogere snelheden, en zorgt voor een vierwielaandrijving naar wens wanneer Mercedes-Benz zijn huidige aandrijflijn, besturing en demping nodig heeft.

 

Op de Eco en Comfort is de gasrespons vrij comfortabel en de snelheid wordt beperkt tot 130 km/u voordat de kickdown wordt ingeschakeld, waardoor de nieuwe Mercedes-Benz een zachte, rustige en kalme kwaliteit heeft die de meeste potentiële kopers zal bevallen. De algemene balans tussen prestaties en verbetering is hier heel aantrekkelijk. 

vanaf € 66.935

Emily A.
 

Vorig Nieuws2022 Audi Q4 e-tron rewiev van ons
Volgende Nieuws2022 Opel Astra, Hybrid