2022 Kia EV6 vanaf € 44.595

2022 Kia EV6 vanaf € 44.595

Kia's nieuwe EV6 is elektrisch, gedurfd, modern, ruim, goed uitgerust en een geweldige EV6 met een veelzijdige rijervaring.

De Kia EV6 is een elektrische SUV die stijlvol en opvallend is, maar ook uiterst intelligent.

Hij staat boven Kia's andere elektrische SUV, de e-Niro, en verbaast met zijn duurdere maar gedurfde looks, meer prestaties en hypermoderne technologie.

2022 Kia EV6

Zijn opvallende gezicht, brede heupen en schuin aflopende dak geven hem allure, terwijl de gebogen lichtbalk aan de achterkant hem doet denken aan een Aston Martin DBX.


Er zijn twee dingen waardoor hij zich onderscheidt van vergelijkbare geprijsde alternatieven. Het eerste is de zeer indrukwekkende maximale laadsnelheid van 350 kW. Als u een lader kunt vinden die dat kan, betekent dit dat u in iets meer dan vier minuten 60 km kunt opladen.

De tweede slimme eigenschap is het zogenaamde tool-to-load systeem. Eenvoudig gezegd betekent dit dat de auto huishoudelijke voorwerpen zoals een waterkoker of magnetron van stroom kan voorzien en zelfs een andere EV kan opladen via de oplaadpoort. Deze functie zal van pas komen in het geval van een stroomstoring.

2022 Kia EV6

Het interieur is niet zo dramatisch als van buitenaf gezien, maar het is modern en doordacht ontworpen. Dubbele 12,3-inch schermen, die er stijlvol uitzien maar ook zeer gebruiksvriendelijk zijn, domineren het dashboard. Het dashboard zelf heeft ook mooie texturen en sfeerverlichting, terwijl het keurige ontwerp van de middenconsole het geheel er nog interessanter uit laat zien dan het interieur van een VW ID 4.

Hij is ook ruim en er is veel ruimte voorin, achterpassagiers hebben vrij goede beenruimte en er is een volledig vlakke vloer zodat een volwassene de middelste zitplaats kan gebruiken zonder al te veel te klagen. De enige hoofdruimte die een beetje krap kan zijn voor langere volwassenen is de aflopende daklijn. De kofferruimte is ook niet al te groot, maar ook niet al te krap.

2022 Kia EV6

Momenteel kunt u kiezen tussen de 229 hp sterke EV6 met achterwielaandrijving en de 325 hp sterke versie met vierwielaandrijving, beide met een 77,4 kWh batterij. Het model met het lagere vermogen heeft een geclaimde actieradius van 328 mijl, terwijl de krachtigere EV6 een geclaimde actieradius van 316 mijl heeft. Met een thuislader van 7 kW duurt het ongeveer 10 uur om de EV6 van leeg tot 100% op te laden.
Hij biedt sterke prestaties samen met voldoende scherpe rijeigenschappen en maakt van de EV6 een sportievere auto dan de Ioniq 5, die hij onderhuids zo gemeen heeft. 
vanaf € 44.595

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Cubro BORN elektrisch met prijzen vanaf € 36.990
Volgende Nieuws2024 Xiomi nieuw elektrisch voertuig