Kia Rio trekt zich terug uit Europa:

Kia Rio trekt zich terug uit Europa:

De kleine auto Kia Rio heeft geen toekomst meer op de Europese en Australische markt.

Zoals Autocar meldt, heeft Kia de leveringen voor de Rio in de EU en Groot-Brittannië stopgezet. Kopers hebben alleen toegang tot de resterende voorraad, en wanneer die op is, wat waarschijnlijk voor het einde van 2023 zal gebeuren, zal het model naar verwachting officieel van de Europese markten verdwijnen. Er is geen directe opvolger gepland, dus wie op zoek is naar een Kia van vergelijkbaar formaat zal het moeten doen met de nauw verwante Stonic of de kleinere Picanto.


De beslissing van Kia om te stoppen met de Rio kan worden toegeschreven aan de trage verkoop in vergelijking met concurrenten en SUV's van vergelijkbare grootte. In Europa werden in 2022 32.506 Kia Rio en 164.119 Opel Corsa verkocht.

De vierde generatie van de Kia Rio kwam in 2016 op de markt. De Koreaanse hatchback kreeg in 2020 een kleine make-over, waardoor hij het einde van zijn levenscyclus al nadert. Het is nog niet bekend of en wanneer er een vijfde-generatiemodel komt, en in welke markten die verkrijgbaar zal zijn.

De Kia Rio treedt in de voetsporen van rivaal Ford Fiesta, die dit jaar volledig wordt uitgefaseerd door de automaker, zonder opvolger. Een ander model van vergelijkbare grootte dat op het punt staat te sterven is de premium Audi A1, de laatste van zijn soort in zijn huidige generatie.

 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe 2023 VW ID 3 gespot met kleine styling updates
Volgende NieuwsDe president van Volkswagen Amerika blijft aandringen op een pick-up truck: