Kia, elektrische SUV EV9 2023:

Kia, elektrische SUV EV9 2023:

Kia pronkt met zijn elektrische SUV EV9 en die krijgt een opfrisbeurt in 2023.

Na de EV6 kwam... de EV9! De Kia EV9 wordt binnenkort een even grote als hoekige SUV.
EV6 is het eerste en momenteel enige elektrische automerk dat Kia produceert voor zijn volledig elektrische automodellen. Het label, genaamd "EV", met de afkorting gevolgd door een nummer, is daarom vergelijkbaar met de Ioniq pet, die Hyundai de Ioniq 5 en Ioniq 6 draagt. kia. In 2019 presenteerde Kia de Concept EV9, een concreet voorproefje van een elektrische SUV waarvan we weten dat hij in het eerste kwartaal van 2023 zal debuteren.

Voor het eerst geeft Kia een reeks beelden vrij van de nieuwste EV9, de productieversie van de Concept EV9. Uit eerdere spionagefoto's kunnen we opmaken dat het ontwerp van Kia's EV9 redelijk trouw blijft aan zijn conceptuele voorganger. Namelijk een hoekige carrosserie met scherpe rondingen, speciaal verhoogde wielkasten en opvallende verlichting.

Onder de Kia EV9 ligt een variant van het modulaire E-GMP platform, dat ook door zustermerk Hyundai wordt gebruikt. Technische details zijn nog niet beschikbaar. Op papier kan de Kia Concept EV9 zo'n 480 kilometer afleggen op een volledig opgeladen accu. We verwachten een vergelijkbare actieradius van ten minste een van de motorversies van de laatste EV9. We mikken op een lengte van zo'n 4,90 tot 4,95 meter en een wielbasis van minstens drie meter. Daarmee zal het niet Kia's grootste SUV worden, want dat lijkt de Telluride te blijven, die meer dan een meter vijf hoog is. Net als de Telluride, die alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar is, zal de elektrische EV9 plaats bieden aan zeven passagiers. Hyundai komt ook met een elektrische SUV die qua afmetingen vergelijkbaar zal zijn met deze EV9. Dit wordt de productieversie van het Seven working model, dat tegelijk met de Concept EV9 in 2019 wordt gepresenteerd.
De EV9 zal zeker de beste zijn in het leveringsgamma van Kia. Sterker nog, Kia omschrijft hem als zijn nieuwe vlaggenschip dat "nieuwe normen zal stellen op het gebied van design, prestaties, actieradius, rijdynamiek, technologie en comfort".

 

Emily A.

Vorig NieuwsMet Sauber op Audi 2026:
Volgende NieuwsLada Granta airbag: