2022 Cubro BORN elektrisch met prijzen vanaf € 36.990

2022 Cubro BORN elektrisch met prijzen vanaf € 36.990

De Cubro Born is een hatchback met een praktisch interieur en sterke elektrische prestaties.

De Cupra Born is een ruime elektrische hatchback met een praktisch interieur en sterke elektrische prestaties.
De Cupra Born is een elektrische familie hatchback die belooft uit te blinken in een beetje sportiviteit. Met een maximale actieradius tot 335 mijl neemt de Tesla Model 3 het op tegen alternatieven als de Hyundai Ioniq5, Kia e-Niro en Volkswagen.

In feite is deze Spanjaard nauw verwant met Volkswagen. Niet alleen zijn ze allemaal hetzelfde, maar ze lijken ook behoorlijk op elkaar.

2022 Cupro BORN Electric

In zekere zin kun je twee auto's als broers zien. Volkswagen is de logische, volwassen grote broer, terwijl de Cupra de ietwat gespannen, ietwat rebelse en ietwat ondeugende starter is.

Hij heeft een veel scherper gezicht aan de voorkant dan de ID.3, en heeft ook een aantal opvallende koperkleurige badges en sierstrips voor een beetje extra visuele wow-factor. De wielen variëren in grootte van 18 tot 20 inch, en de achterkant is voorzien van een scherp ogende LED-lichtbalk die langs de achterklep loopt.

Het interieur ziet er ook erg sportief uit. U kunt de sportieve bekleding van synthetisch suède krijgen, gemaakt van gerecycled oceaanplastic in plaats van leder, en de sportstoelen zijn comfortabel en houden u goed op uw plaats. U zult geen moeite hebben om de voorkant te zien, de achterruit is een beetje klein.

2022 Cupro BORN Electric

Op het dashboard heb je een 12-inch touchscreen met scherp ogende graphics en veel technologie, waaronder satellietnavigatie, Apple CarPlay en Android Auto. Het is een beetje jammer dat het de neiging heeft om te vertragen en vast te lopen, en het ontbreken van een goede fysieke bediening voor de airconditioning is ook een beetje vervelend.

 De 58 kWh batterij met een 204 hp motor biedt de beste mix van actieradius en prestaties.
Er is heel veel ruimte voor de achterpassagiers en hij heeft een ruime kofferbak van 385 liter.

 Er zal keuze zijn uit drie verschillende batterijcapaciteiten, waardoor de Born een elektrische actieradius heeft van 211 mijl tot maar liefst 335 mijl.

2022 Cupro Born Electric

Sluit hem aan op een 7 kW-wandcontactdooslader en u kunt de batterij van deze auto gemakkelijk 's nachts opladen. De Born kan tot 170 kW opladen, dus als u een DC-snellader vindt die snel genoeg is voor iedereen, gaat u in ongeveer 30 minuten van 10% naar 80%.

Hij stelt zich gemakkelijk snel genoeg in om in en uit langzaam rijdend verkeer te raken en om snel in te halen op snellere wegen. Op het verlaagde sportonderstel beweegt hij vrij soepel, met precieze besturing en goede grip.

Dat gezegd hebbende, hij is comfortabel genoeg en nestelt zich mooi op de snelweg, zij het met een beetje kribbigheid op de oneven hobbels of bobbels.

Er is hier dus veel om van te houden. Born is praktisch, ruim, gebruiksvriendelijk en heeft meer dan voldoende elektrisch bereik. 
vanaf € 36.990

Emily A.

Vorig NieuwsMitsubishi Outlander plug-in-hybride komt in 2023.
Volgende Nieuws2022 Kia EV6 vanaf € 44.595