Kia's nieuwe concept auto EV5:

Kia's nieuwe concept auto EV5:

De Kia EV5 is een kleine SUV van sportief formaat.

Eerder deze maand onthulde Kia het exterieur van de EV9, Kia's tweede model dat primair als elektrische auto wordt ontwikkeld. De EV9 is een ongeveer 5 meter lange SUV met drie rijen zitplaatsen die ook naar Nederland komt. De specificaties van de Kia EV9 zijn nog niet beschikbaar, maar dat weerhoudt Kia er niet van om nu al na te denken over zijn volgende elektrische SUV, de EV5. De Kia EV5 belooft een maatje kleiner te worden.
De eerder genoemde Kia EV9 is de productieversie van de Concept EV9, die in 2021 debuteerde, lijkt als twee druppels water op elkaar. Daarom kunnen we bijna met zekerheid zeggen dat hij eruit zal zien als de conceptuele voorloper van de uiteindelijke Kia EV5. We zien in ieder geval weinig dat niet netjes aansluit bij het ontwerp dat de Kia EV9 introduceerde.
De Kia EV5 zal een flink stuk kleiner zijn dan de EV9.

Net als de Kia EV9 is de Kia Concept EV5 getekend volgens de Opposites United designtaal. Daarom zit ook de Concept EV5 vol afgeronde vormen afgewisseld met sterke rondingen en scherpe hoeken. Net als de EV9 is de Kia Concept EV5 interessant en staat in dit geval op 21-inch lichtmetalen wielen. Aan de voor- en achterzijde van het werkmodel zien we een andere interpretatie van de Star Map lichten die Kia aan de productieversie van de Kia EV9 gaf. Nog meer overeenkomsten met de EV9? Net als de grotere SUV heeft deze concept car een sterk oplopende schouderlijn en draaibare stoelen. De EV9 zal ook als GT Line met draaibare stoelen worden aangeboden, maar die vind je alleen op de tweede zitrij.

Kia heeft in China de Concept EV5 onthuld, die het merk Kia China EV Day noemt. Kia heeft bevestigd dat de productieversie later dit jaar op de Chinese markt komt. De naam suggereert dat de Kia EV5 in China een stap onder de EV6 zal staan. Komt de EV5 ook naar Europa? Kia zegt het niet, maar wij denken van wel! Kia heeft in ieder geval al laten weten dat de auto niet in China zal blijven. Het merk zegt dat het uiteindelijk informatie zal vrijgeven over de plannen voor de internationale markt.

 

Emily A.

Vorig NieuwsAudi Q4 E-Tron-modellen voor 2023 ontvangen nieuwe software-update:
Volgende NieuwsPolestar 2 BST Edition: