Kia EV9: elektrische SUV met zeven zitplaatsen:

Kia EV9: elektrische SUV met zeven zitplaatsen:

De aankomende Kia EV9 SUV is in ontwikkeling.

Kia's toekomstige elektrische SUV met zeven zitplaatsen is gespot op het circuit van de Nürburgring in Duitsland in de aanloop naar zijn lancering in 2023. De lancering is gepland voor meerdere markten, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Europa en Noord-Amerika.

Een lichtere camouflage film onthult meer details van het EV9 ontwerp. Het is duidelijk dat de productieversie sterk zal lijken op het EV9-concept, met boxy, Land Rover Defender-achtige proporties en een opvallend ingetogen voorkant. Sommige details van de koplampen en achterlichten zijn nu duidelijker, ze doen denken aan de oude Amerikaanse Kia Telluride, en de achterkant doet enigszins denken aan de Kia EV6.

 Kia zal zijn platform delen met de aankomende Hyundai Ioniq 7, die een even platte maar gezinsvriendelijke elektrische SUV moet worden.

Het model moet in vijf seconden van 0 naar 96 km/u kunnen accelereren en een actieradius van ongeveer 600 km bieden. Hij zal ook dezelfde 800-volt laadarchitectuur hebben als de EV6, wat betekent dat hij 10-80% oplaadt in minder dan 20 minuten.

Kia's model met zeven zitplaatsen zal ook de eerste auto zijn die is uitgerust met autonome rijtechnologie, die het merk AutoMode noemt. Het kan alle nodige inputs aanvaarden voor snelwegrijden.

 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuw-Zeeland Rodin FZERO gaat in productie met 1.159 pk:
Volgende Nieuws2023 Hyundai Ioniq 6: