Nio opent zijn eerste fabriek in Europa:

Nio opent zijn eerste fabriek in Europa:

Nio opent in september zijn eerste Europese faciliteit, die geen auto's zal produceren maar wel een sleutelrol zal spelen in de verdere expansie van het bedrijf.

De fabriek van Nio Power Europe zal gevestigd worden in Pest, Hongarije en zal ongeveer 10.000 vierkante meter groot zijn. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de productie en de dienst na verkoop van de moderne batterijwissel stations van de automobielproducent. Hij zal ook verantwoordelijk zijn voor het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe stroom voorzienings producten, alsmede voor de opleiding van stroom voorzienings bedrijven in Europa.

De Chinese autofabrikant is van plan om in de tweede helft van dit jaar versneld batterijwissel stations te bouwen in heel Europa, voornamelijk in Duitsland, Zweden, Nederland en Denemarken.

Daarnaast heeft Nio onlangs een partnerschap met Shell aangekondigd dat zal helpen om het aantal batterij vervang stations wereldwijd uit te breiden, met name in China en Europa. Als onderdeel van deze samenwerking zal ook het Europese oplaadnetwerk van Shell worden opengesteld voor voertuigen van Nio.

 

Emily A.

Vorig NieuwsBMW roept 83 i4s en iX terug:
Volgende NieuwsDe Fiat Fastback komt als coupé SUV voor Zuid-Amerika: