BMW roept 83 i4s en iX terug:

BMW roept 83 i4s en iX terug:

De wagens worden teruggeroepen wegens brandgevaar.

De Duitse autofabrikant BMW heeft een terugroepactie aangekondigd voor de nieuwe i4 en iX. In een verklaring aan de National Highway Traffic Safety Association (NHTSA) kondigde het aan dat de 2021-2022 versies van de i4 eDrive40 en i4 M50 modellen zullen worden teruggeroepen. Naast de BMW i4 werden ook de xDrive50 en iX M60 versies van de iX in het bod opgenomen. In totaal werden 83 elektrische voertuigen door deze situatie getroffen.

Volgens de verkregen informatie deden zich enkele problemen voor bij de productie van accupakketten voor de voertuigen. Bij de inspecties die het bedrijf in de fabrieken heeft uitgevoerd, is gebleken dat de kathodeplaten beschadigd waren. Als in voertuigen beschadigde kathodeplaten worden aangetroffen, kan dit leiden tot een ernstige brand met de dood tot gevolg. De BMW i3 die in China werd getest, brandde onlangs af.

In totaal zullen 27 BMW i4's en 56 iX EV's, geproduceerd tussen 22 november 2021 en 30 juli 2022, worden teruggeroepen. De accu's van deze auto's zullen gratis worden vervangen in de fabrieken. Aangekondigd werd dat BMW geen problemen heeft ondervonden als gevolg van dit probleem. Er is ook meegedeeld dat de batterijcellen van Samsung SDI zijn.

Tegen 19 september zal het bedrijf een kennisgeving sturen naar de eigenaars van de voertuigen. Nadat de informatie is verstrekt, zullen reservevoertuigen aan de voertuigeigenaren worden verstrekt en zal voor vervoer worden gezorgd totdat het onderdeel arriveert. Dit soort problemen deed zich onlangs voor bij de Chevrolet Bolt.

 

 Emily A.

Vorig NieuwsToyota Land Cruiser 70 bestellingen opgeschort in Australië:
Volgende NieuwsNio opent zijn eerste fabriek in Europa: