Elon Musk bezocht Berlijn:

Elon Musk bezocht Berlijn:

Tijdens zijn bezoek aan de Gigafactory nam Elon Musk Olaf Scholtz mee en leverde hij het eerste Tesla-voertuig af dat tijdens het evenement in Berlijn werd geproduceerd.

De eerste Tesla Model Y EV's rollen van de lopende band in de nieuwe Gigafactory in Berlijn. De activiteiten van Tesla in Europa komen in een stroomversnelling.

Tesla CEO Elon Musk overzag samen met de Duitse bondskanselier Olaf Scholtz de levering aan klanten van de eerste 30 auto's die in de 5 miljard euro kostende fabriek in Grünheide worden geproduceerd.

"Vandaag is een geweldige dag voor de fabriek", zei Musk tegen Reuters, en omschreef de start van de productie als "een nieuwe stap naar een duurzame toekomst."

Berlijn Tesla

Grünheide is het eerste Europese hoofdkantoor van Tesla, dat twee jaar geleden werd aangekondigd. Deze productiefaciliteit is de op twee na grootste productiefaciliteit van het bedrijf, na de Verenigde Staten en China.

Duitse Tesla-fans woonden het evenement bij, waar 30 Model Y's werden afgeleverd bij hun eigenaren en families, en plaatsten hun video's op sociale media. 
 

Emily A.

Vorig NieuwsVolkswagen ID software updates:
Volgende NieuwsZal de Citroen C5 in 2023 elektrisch zijn?