De verkoop van Tesla's wordt mogelijk verboden in Californië:

De verkoop van Tesla's wordt mogelijk verboden in Californië:

Het bedrijf heeft problemen met de misleidende verklaringen die het gebruikt bij het adverteren van zijn voertuigen.

Deze keer zit Tesla in de problemen met zijn commercial. De Amerikaanse Motor Vehicle Authority beschuldigde het bedrijf ervan reclame te maken voor rijhulp systemen onder het mom van "autonoom rijden". Volgens de DMV is Autopilot meer een bestuurdersassistentie systeem dan een autonoom rijsysteem.

Tesla auto's zijn nog steeds geen 100 procent autonome voertuigen.

Volgens Reuters beschrijft de Amerikaanse website van Tesla de Autopilot-technologie als "waardoor uw voertuig automatisch kan sturen, versnellen en remmen in zijn rijstrook." Hoewel klanten denken dat Tesla voertuigen volledig autonoom zijn, is het duidelijk dat de auto nog steeds zal worden geproduceerd met een stuurwiel. De DMV instelling legt ook uit dat de uitspraken op de website niet overeenkomen met de uitspraken die Tesla doet bij het adverteren van zijn voertuigen.


Er zijn ook verklaringen op de website van Tesla dat deze technologieën moeten worden gebruikt onder actieve controle van de bestuurder. Welke functie je ook gebruikt in de auto, je handen moeten aan het stuur zitten. Het bedrijf beveelt het aan. Volgens Reuters kan de DMV Tesla verbieden om zijn voertuigen in Californië te verkopen. Dit verbod zou een grote klap zijn voor Tesla, dat vorig jaar alleen al in Californië 121.000 voertuigen verkocht. Californië is bovendien een van de grootste Amerikaanse markten voor Tesla.

Zal de Amerikaanse autofabrikant in staat zijn dergelijke problemen op te lossen en tegelijkertijd de kwaliteitsproblemen aan te pakken? Hoewel Tesla niet het bedrijf is dat de elektrische auto heeft uitgevonden, is het wel het enige bedrijf dat in dit opzicht voorop loopt in de industrie.

 

Emily A.

Vorig NieuwsEr komen twee nieuwe elektrische auto's van BMW:
Volgende NieuwsHyundai zal in 2024 de markt voor compacte elektrische voertuigen betreden: