Zal de Citroen C5 in 2023 elektrisch zijn?

Zal de Citroen C5 in 2023 elektrisch zijn?

2023 Citroën introduceert de C5, de nieuwe sedan, die het midden houdt tussen SUV, sedan en coupé.

De nieuwe Citroen C5 is gebaseerd op het hogere platform EMP2. Dankzij dit platform zal de nieuwe Citroen C5 vanaf het begin leverbaar zijn als plug-in hybride versie met technologie die we al eerder hebben gezien in de C5 Aircross PHEV.

De kofferbak biedt een goede inhoud van 545 liter en de mogelijkheid om deze te vergroten door de rugleuningen van de achterbank op te klappen.

Een van de technologische innovaties van de nieuwe Citroen C5 is het head-up display. Ook biedt hij het nieuwe paradepaardje van Citroën, Highway Driving Assistant.

Een andere innovatie is de evolutie van de ophanging met getrapte hydraulische aanslagen. Dit systeem, dat zich in comfort heeft bewezen in zowel de C4 als de C5 Aircross, is in de nieuwe C5 ontwikkeld met elektromagnetische stugheidsregeling van de dempers. Op die manier past het zich beter aan de eigenschappen en behoeften van de bestuurder aan.

De nieuwe Citroen C5 wordt aan het eind van het jaar gelanceerd. Citroen koos China als productielocatie.

Wat de motoren betreft, zal de nieuwe Citroen C5 worden aangeboden met benzinemotoren uit de PureTech-familie en BlueHDi-dieselmotoren.

Emily A.

Vorig NieuwsElon Musk bezocht Berlijn:
Volgende Nieuws2023 Ferrari Purosangue SUV: