De Chinese automarkt zit in de lift:

De Chinese automarkt zit in de lift:

China's marktaandeel in Russische auto's verdrievoudigde.

De Russische automarkt is min of meer volledig in handen van Rusland en China, aangezien bijna geen enkel westers merk auto's produceert of naar Rusland stuurt. Sinds januari is het Chinese aandeel in de Russische automarkt dan ook meer dan verdrievoudigd.

Na inzage in verkoopgegevens schreef het persbureau Reuters dat 31,3 procent van de in november in Rusland verkochte nieuwe auto's tot een Chinees merk behoorde. In januari van dit jaar verdrievoudigde het Chinese marktaandeel tot 9,6 procent. Gezien de deplorabele toestand van de Russische automarkt op dit moment is de betekenis van deze waarde echter beperkt. Door allerlei factoren zijn de verkoopcijfers in het land aanzienlijk gedaald. In november werden ongeveer 46.000 nieuwe auto's geregistreerd voor een bevolking van ongeveer 143 miljoen.

Van de 46.000 auto's die in november in Rusland zijn verkocht, zijn er ruim 16.000 Chinees, en bijna alle overige 30.000 zijn Russisch. Verwacht wordt dat het aandeel volgend jaar licht zal stijgen tot 35 procent. De totale verkoop van het Chinese aandeel ligt iets hoger, omdat de Chinezen relatief sterk aanwezig zijn in het hogere marktsegment. Premium producten die vroeger van Europese merken werden gekocht, komen nu vooral uit China.

 

Emily A.

Vorig NieuwsGespot nieuwe Peugeot 3008 2023 kenmerken:
Volgende NieuwsDe nieuwe Maserati MC20: