Gespot nieuwe Peugeot 3008 2023 kenmerken:

Gespot nieuwe Peugeot 3008 2023 kenmerken:

Met de recente 308 hatch introduceerde Peugeot een nieuw designthema en nu is het tijd voor de 3008 crossover.

De nieuwe 3008 wordt een scherpere, imposantere machine dan zijn voorganger, met zijn afgeschuinde randen, kraal vormige koplampen en clamshell -kap. Het nieuwe embleem van het bedrijf zal overal te zien zijn, samen met tand achtige LED-koplampen aan de voorkant.


De nieuwste LED-achterlichten van Peugeot vallen op door de camouflage en er zullen nieuwe lichtmetalen velgen beschikbaar zijn voor de volgende generatie modellen.

Binnenin wordt de crossover voorzien van de i-Cockpit van het merk.

Het biedt spraakherkenning en de mogelijkheid om via internet te updaten, samen met Apple CarPlay en Android Auto.

De 3008 maakt gebruik van de nieuwste versie van het EMP2-platform van het merk. Hij zal zijn aandrijftechnologie delen met de vergelijkbaar gebouwde Peugeot 408. Naast de mild-hybride 1,2-liter driecilinder benzinemotor met turbo, biedt Peugeot mogelijk de optie van een plug-in hybride benzineversie op basis van de 1,6-liter unit.

Een vergelijkbaar systeem op de 408 biedt een actieradius tot 65 kilometer in elektrische modus, maar een volledig elektrische variant kan ook worden overwogen om de actieradius te vergroten. Deze zou gebaseerd kunnen zijn op het 54 kWh accupakket van de aanstaande e-408, dat kan worden opgeladen met een vermogen tot 100 kW. Als de e-3008 daadwerkelijk op de markt komt, zou hij een actieradius van ruim 320 km moeten bieden.

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe nieuwe Mercedes-AMG GT2 racewagen wordt voorgesteld:
Volgende NieuwsDe Chinese automarkt zit in de lift: