Dacia heeft het ontwerp van zijn nieuwe logo voorgesteld:

Dacia heeft het ontwerp van zijn nieuwe logo voorgesteld:

Het nieuwe "Dacia Link"-logo zal binnenkort verschijnen op voertuigen van het Roemeense bedrijf.

Het is bijna een jaar geleden dat we voor het eerst een glimp opnamen van het nieuwe Dacia-logo, en nu heeft het budget automerk dit volledig laten zien door zijn huidige modellengamma te verfraaien. We dachten aanvankelijk dat het logo zou verschijnen op de aankomende Bigster SUV, maar de definitieve beelden tonen dat het wordt gebruikt op de Sandero, Sandero Stepway, Jogger, Duster en Spring.

Het nieuwe logo en de merkidentiteit, die de oude Dacia-badge vervangen door een schild ontwerp, zijn opnieuw ontworpen in het wit en bevatten het woord "Dacia" in gestileerde blokletters. Op de voorkant van de auto's is het logo gereduceerd tot de letters D en C, die met elkaar verbonden zijn door een soort kettingmotief in het midden van de grille.

Dacia logo new

Aan de achterkant van de auto's heeft Dacia de kofferdeksels versierd met de nieuwe Dacia-letters, en in het interieur zien we het Dacia-embleem op het stuurwiel. Het merk zegt dat de nieuwe app "de robuuste eenvoud van het nieuwe design" weerspiegelt dat het voor zijn auto's heeft ontwikkeld.

Dacia Design Director David Durand zei over het nieuwe logo: "Het aerodynamische logo is een prachtig symbool voor de focus van het merk om terug te keren naar de basis. Ook het Dacia Link embleem herinnert aan eenvoud en robuustheid. Het draagt ook de symboliek van verbinding in zich, wat een sterk element is van de Dacia-gemeenschap."

Dacia logo new

Als onderdeel van de update om de nieuwe badge te introduceren, zijn de twee SUV's van het bedrijf, de Duster en Sandero Stepway, nu voorzien van Monolith Gray afwerkingen op de dakrails, de skid plates voor en achter, en de zijspiegels.
 

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe nieuwe Kia EV6 GT, de krachtigste serie van het merk:
Volgende NieuwsDe nieuwe Polestar 3 is onthuld in de 2022 teaser afbeelding: