De nieuwe Kia EV6 GT, de krachtigste serie van het merk:

De nieuwe Kia EV6 GT, de krachtigste serie van het merk:

De Kia EV6 Crossover zal de naaste concurrent van de Taycan zijn op het Goodwood Festival of Speed.

De topversie van de nieuwe Kia EV6 crossover van het Koreaanse bedrijf heeft een tweemotorige elektrische aandrijving met een gecombineerd vermogen van 569 pk en 740 Nm. 0-100 km/u en een topsnelheid van 260 km/u in 3,5 seconden.

Maar Albert Biermann, gepensioneerd hoofd onderzoek en ontwikkeling bij Hyundai Motor Group en nu adviseur van het bedrijf, beloofde dat de EV6 GT een "echte GT" zou worden.

Kia EV6 GT


"We zijn met de GT begonnen met de Stinger, en de GT is altijd een premium model. Het is geen rupsauto, dat is een ander verhaal.

De EV6 GT maakt gebruik van dezelfde elektromotoren als de top-of-the-line versies van de reguliere EV6. De machine is ook uitgerust met de nieuwste versie van Hyundai Motor Group's e-LSD sper differentieel, dat het vermogen over alle vier de wielen verdeelt.

De GT behoudt de 77,6 kWh batterij van de EV6 en heeft een officiële actieradius van 423 km met een efficiëntie van 2,7 mpkWh. Net als andere E-GMP-modellen kan de EV6 GT ultrasnel worden opgeladen tot 10-80% in 18 minuten.

"Biermann: "Er waren geen fundamentele wijzigingen nodig omdat de auto dit prestatieniveau aankan. Het op maat gemaakte elektrische E-GMP-platform van Hyundai Motor Group is een "geweldig uitgangspunt" voor een auto die hoge prestaties levert.

Kia EV6 GT

De ingenieurs van Kia voegden extra draagarmen toe aan de vooras om het systeem meer vrijheid te geven, en pasten ook het stuurwiel en de adaptieve dempers aan. De focus lag op het evenwicht tussen prestaties en comfort bij hoge snelheden.

Er is ook een speciale GT-rijmodus die met een knop op het stuurwiel wordt geactiveerd en die de motoren, remmen, stuurinrichting, ophanging, E-LSD en Electronic Stability Control afstemt op de prestaties.

 

Kia EV6 GT
Verbeterde motoren en prestaties zullen ook te vinden zijn in de Hyundai Ioniq 5 N, maar Biermann benadrukte dat de vrijheid die het E-GMP-chassis biedt, betekent dat de auto's totaal verschillende kenmerken zullen hebben.Kia EV6 GT_cover

De ontwerpwijzigingen voor de EV6 GT zijn relatief beperkt, hoewel de aandrijflijn en de voertuig configuratie ingrijpend zijn gewijzigd. Er is een unieke clamshell motorkap, voor- en achterbumpers, een kleine achterspoiler naast remklauwen, en aangepaste 21-inch lichtmetalen velgen. Binnenin de machine zitten met suède beklede stoelen met exclusieve GT-designelementen.
 

Emily A.

Vorig NieuwsMercedes-Benz begint met de productie van de EQE in China
Volgende NieuwsDacia heeft het ontwerp van zijn nieuwe logo voorgesteld: