2023 Dacia Duster RSVP:

2023 Dacia Duster RSVP:

Dacia heeft onlangs zijn hele line-up geüpdatet met de nieuwe badge, maar er ontbrak één klein stukje in de puzzel: de LCV-variant van de Duster.

De nieuwe Duster Commercial is echter de eerste RSVP die de herziene grille met DC-badge krijgt. Het enige verschil in de personen wagenvariant zijn de getinte achterruiten voorzien van een ondoorzichtige folie.

Het instapmodel Essential wordt standaard geleverd met Y- vormige LED-koplampen, zwarte dakrails, bumpers in carrosseriekleur en 16-inch stalen wielen. De duurdere Expression voegt daar 16-inch lichtmetalen velgen, portier grepen in carrosseriekleur en mistlampen aan toe. De SUV is verkrijgbaar in zeven kleurschakeringen, waaronder Dusty Grey, de nieuwe kenmerkende kleur van Dacia.

 Het bagagevolume bedraagt 1.623 liter. Volgens Dacia is de laadruimte 1.792 mm lang, 1.247 mm breed en 917 mm hoog. Ook inbegrepen zijn een afneembare laadhoes, rubberen matten, sjorogen om de lading vast te zetten en een optioneel reservewiel.

De Duster Commercial wordt aangeboden met drie verschillende motoropties. De 1,0-liter TCe 90-benzinemotor met turbocompressor levert 89 pk (66 kW / 90 pk) en is speciaal gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie die het vermogen naar de vooras stuurt. De krachtige 1.3 TCe- benzine motor met 148 pk (110 kW / 150 pk) is het enige model in combinatie met een EDC-automaat. De meer betaalbare 1.5 dCi-diesel ten slotte levert 113 pk (85 kW / 115 pk) en is beschikbaar in zowel 4×2- als 4×4-versies.

 

Emily A.

Vorig NieuwsVolvo en Starbucks plaatsen hun eerste EV-laadstations in Utah:
Volgende NieuwsChevrolet Silverado EV gespot in reclamebeelden: