2022 Dacia Duster prijs en kenmerken:

2022 Dacia Duster prijs en kenmerken:

Dacia Duster biedt meer ruimte en prijs dan de meeste alternatieven.

De Dacia Duster is een kleine SUV die u niet probeert te verrassen met kunstjes, maar terugkeert naar de basis. Als alles wat je wilt is probleemloos familievervoer en wat off-road capaciteiten, het is de perfecte auto voor het doel.
Er zijn een handvol updates doorgevoerd aan de Duster voor 2021. Aan de buitenkant is er niet veel veranderd, maar er zijn wel een paar tweaks, evenals kleine wijzigingen om het brandstofverbruik te verbeteren met nieuwe koplampen, wielontwerpen en een licht gewijzigde grille. Het interieur is echter wat harder geworden, met een opnieuw ontworpen middenconsole en een verbeterd infotainment systeem.

2022 Dacia Duster

In zijn instapvorm is de Duster eigenlijk de vork en het mes van de autowereld, het is vrij gemakkelijk om je hoofd rond te krijgen. Hij is veel goedkoper dan alle vergelijkbare SUV-alternatieven en heeft nu airconditioning. Toch zit hij niet boordevol technologie, al krijgt u wel DAB-radio en cruisecontrol. Het model dat je eigenlijk wilt is de Comfort, en dan krijg je een redelijk uitgeruste Duster voor een redelijke prijs.

Zeker, er is nog steeds veel hard, krassend plastic in het interieur, maar je krijgt in ieder geval chromen afwerking, meer ondersteunende voorstoelen en een 8-inch touchscreen infotainment systeem met ingebouwde satellietnavigatie, plus Apple CarPlay en Android. Niet slecht voor zo'n betaalbare SUV.

2022 Dacia Duster

De Dacia Duster heeft ook een zeer ruime cabine. Voorin is er meer dan genoeg ruimte voor grotere volwassenen om zich comfortabel te voelen, en de hoogte van de bestuurdersstoel en de lendensteun kunnen op alle Essential -modellen worden ingesteld, behalve op de meest eenvoudige,De ruimte achterin is ook royaal, met genoeg ruimte voor drie volwassenen om naast elkaar te zitten, en de grote zijruiten van de Dacia Duster zorgen ervoor dat hij achterin minder claustrofobisch aanvoelt dan stijl gerichte modellen zoals de Nissan Juke.

De boxy body van de Duster betekent ook dat je het vrij goed krijgt. Met de achterbank omhoog is er ruimte voor veel bagage, en als je ze opklapt past er een fiets in de lege ruimte. Helaas is er een onhandige trede in de bagageruim te bodem, waardoor het laden van erg zware dozen lastig wordt.
Als u van plan bent de kofferbak van uw Dacia Duster regelmatig te vullen of zeer lange reizen te maken, kies dan voor de 1,5-liter dieselmotor. Deze zal onder normale rijomstandigheden meer dan 50mpg halen en zelfs op snel wegsnelheden verwend aanvoelen, maar zal soms wel wat lawaaierig zijn.

2022 Dacia Duster

Er is ook keuze uit drie turbo benzine motoren, een 130pk-keuze die geweldig is in de stad, waardoor u een goede acceleratie krijgt met lage gebruikskosten.

Dacia biedt ook een bi-fuel model dat benzine mengt met LPG. Deze is gebaseerd op de 1.0-liter, maar heeft meer vermogen en een tweede 50-liter tank die 50% groter is dan de oude dual-fuel Duster. Hij is nog steeds vrij traag, maar wanneer hij op LPG rijdt, heeft hij meer zin om af te dalen en voelt hij iets levendiger aan dan de hoofdmotor.

De Duster is gemakkelijk te besturen, dankzij de lichte besturing, de zeer comfortabele vering en de grote ruiten, en het goede zicht vanuit de verhoogde rijpositie. De Comfort-modellen uit het middensegment zijn uitgerust met cruise control om lange ritten op de snelweg zo ontspannen mogelijk te laten verlopen.

Maar zelfs high-end auto's worden niet geleverd met zo veel veiligheidssets als andere kleine familie SUV's. Zo is de automatische noodstop, die helpt om botsingen te voorkomen, niet prominent aanwezig op de uitrustingslijst van de Dacia Duster. 
 

vanaf € 19.90

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Citroen C5X prijs en kenmerken:
Volgende Nieuws2022 Citroen e-Berlingo prijs en kenmerken: