Toyota Land Cruiser 70 bestellingen opgeschort in Australië:

Toyota Land Cruiser 70 bestellingen opgeschort in Australië:

Bestaande bestellingen moeten een wachttijd van maximaal 3-4 jaar hebben.

Toyota behoort tot de automobielfabrikanten die het zwaarst zijn getroffen door de chipcrisis en de pandemie. Het feit dat de meeste fabrieken van het bedrijf zich in Azië bevinden, heeft de fabrikant de afgelopen 2 jaar zwaar belast. Volgens een nieuwe verklaring van het bedrijf zijn de orders voor de populaire Land Cruiser 70-serie in Australië voorlopig stopgezet.

In de verklaring werd gesteld dat de wereldwijde crisis en problemen met de toeleveringsketen hieraan debet zijn. De voertuigen worden momenteel geproduceerd in de faciliteiten van het bedrijf in Japan en behoren tot de modellen die het hardst zijn getroffen door de chipcrisis. Door de toenemende belangstelling voor de terreinwagen, die al sinds 1984 in productie is, vertragen productieproblemen de verkoop.

Sean Hanley, Toyota Australië's vice-president van verkoop, marketing en franchise operaties, zei:

"Het Toyota-team heeft ijverig gewerkt om een recordaantal voertuigen af te leveren, met uitstekende steun van ons moederbedrijf. Tegelijkertijd betekenen de sterke wereldwijde vraag en de leveringsproblemen in de hele sector dat we niet in staat zullen zijn om bestellingen sneller uit te voeren. Als gevolg daarvan hebben we nieuwe klantenorders voor de Land Cruiser 70-serie geplaatst. "In de komende maanden zullen retailers rechtstreeks contact hebben met klanten over de wachttijden voor individuele bestaande bestellingen."

De Land Cruiser 70 krijgt veel aandacht in Australië. Dankzij de nieuwe veiligheidsuitrusting die het voertuig enkele maanden geleden kreeg, was er een enorme explosie in verkopen en orders. Vorig jaar behaalde het bedrijf goede verkoopresultaten, door 13.900 voertuigen te verkopen. Toyota ontkende dit, hoewel sommigen verklaarden dat de wachttijden opliepen tot 3-4 jaar. Het is niet bekend hoe lang de orderhouders zullen wachten.


 Emily A.

Vorig NieuwsDe gefacelifte Ford Explorer is gelanceerd in China:
Volgende NieuwsBMW roept 83 i4s en iX terug: