Toyota, Suzuki en Daihatsu ontwikkelen elektrische bestelwagens en brand stof celvrachtwagens:

Toyota, Suzuki en Daihatsu ontwikkelen elektrische bestelwagens en brand stof celvrachtwagens:

Toyota, Suzuki en Daihatsu zullen in het fiscale jaar 2023 een reeks elektrische pick-up trucks lanceren om koolstofneutraliteit te bereiken.

Het partnerschap houdt in dat Suzuki, Daihatsu en Toyota gezamenlijk een BEV-systeem ontwikkelen dat geschikt is voor mini-bedrijfsvoertuigen. In deze voertuigen zal de deskundigheid van Suzuki en Daihatsu op het gebied van de productie van microauto's worden gecombineerd met de elektrificatie-technologie van Toyota. Tegelijkertijd zal Commercial Japan Partnership Technologies Corporation (CJPT) bij het planningsproces worden betrokken.

 
Het project gaat in januari 2023 van start en omvat ook de ontwikkeling van lichte, elektrische vrachtwagens met brandstofcellen. In de eerste fase zullen ongeveer 580 voertuigen in het project worden gebruikt. Het programma loopt volgens de planning tot maart 2030.

Micro-commerciële voertuigen maken ongeveer 60 procent uit van het totale Japanse commerciële wagenpark, dus werken aan hun elektrificatie is belangrijk voor het hele land.

 

Emily A.

Vorig NieuwsChevrolet verkocht de meeste rode Corvettes in 2022:
Volgende NieuwsMcLaren en BMW zouden samen een elektrische crossover kunnen ontwikkelen: