2022 Hyundai IONIQ5 prijs en kenmerken:

2022 Hyundai IONIQ5 prijs en kenmerken:

De Hyundai IONIQ5 is een auto die echt opvalt door zijn ongelooflijke retro design en technologie.

De retro styling van de Hyundai Ioniq 5 springt er echt uit en hij heeft een zeer ruim, comfortabel interieur.

Iets dat er behoorlijk opvallend uitziet, Het zijn allemaal vierkante lijnen en scherpe hoeken. Op het eerste gezicht is het een soort retro-herontwerp uit de late jaren 80 voor de moderne tijd. Maar zodra je hem in metaal ziet, zul je beseffen dat de Ioniq 5 niet zomaar een hatchback is. .

2022 Hyundai IONIQ5

Als je de deuren opent, zul je zien dat de cabine net zo stijlvol is als de buitenkant. Het ziet er niet uit of voelt niet aan als een Hyundai die we eerder hebben gebruikt. Alles is hier voorzien van flitsende, hightech displays en pluche, milieuvriendelijke materialen. Als je denkt dat Hyundai geen luxe interieur kan maken, heb je het mis. Zeker, er zijn nog steeds een paar knoppen die er een beetje plastic uitzien, maar vergeleken met alternatieven zoals de ID.4 is deze Hyundai van een andere klasse.

Een gezonde dosis functie volgt ook op al deze vorm. De rijpositie is goed genoeg, het zicht is prima en de tweede rij biedt veel ruimte voor langere passagiers. De kofferbak met een inhoud van 531 liter is ook van een goed formaat. Hoewel hij niet zo ruim is als die van de Skoda Enyaq, is hij op zich best goed.

2022 Hyundai IONIQ5

Wat de batterijpakketten, elektromotoren en al die prullen betreft. Wel, je hebt de keuze tussen een 58 kWh batterij met één elektromotor en een 72 kWh batterij met één of twee elektromotoren. Afhankelijk van welke van deze configuraties je kiest, krijg je een Ioniq 5 met een geclaimde actieradius van ten minste 238 mijl of 298 mijl.

2022 Hyundai IONIQ5

 De prestaties van de tweemotorige versie zijn leuk om te hebben, maar 78kWh, de eenmotorige versie is goedkoper in aanschaf en gaat verder tegen een vergoeding.
We reden de volvette, tweemotorige 78kWh model. Het is zeker snel met 306pk en 605Nm. Hij heeft slechts 5,2 seconden nodig om van 0,60 km/u te rijden, maar omdat hij twee motoren heeft in plaats van één, daalt de geclaimde actieradius een beetje tot 285 mijl. Dus ook al bieden alternatieven als Ford en Volkswagen allebei een grotere actieradius, de eenmotorige versie met de grootste accu zal waarschijnlijk prima voldoen aan de behoeften van de meeste mensen.

2022 Hyundai IONIQ5

De lichte besturing en het goede zicht maken van de Ioniq 5 een makkelijke auto om mee te navigeren in de stad, en dankzij de zachtere vering is hij zowel hier als op de snelweg comfortabel. Toch voelt hij een beetje hard aan op grotere spoorvorming en hobbels.

De vierwielaandrijving zorgt voor een goede grip wanneer u uw voet op de grond zet en met de regeneratieve remmen op vier niveaus kunt u kiezen hoe sterk de auto zichzelf afremt wanneer u het gaspedaal intrapt. Het is niet de meest plezierige EV om op een bochtige weg te rijden, maar hij voelt veilig en altijd onder controle, en dat is waarschijnlijk belangrijker.

Ook hier zijn er tal van actieve veiligheidssystemen, voor extra gemoedsrust. Alle auto's hebben standaard een rijstrookassistent en een adaptieve cruisecontrol. 
 

vanaf € 43.500

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Nissan X-Trail kenmerken en prijs
Volgende NieuwsDe Elswick 26 Inch Traditional Style Elektrische Fiets is zowel innovatief als traditioneel. Hij valt op door zijn prijs.