Sportieve Hyundai Ioniq 5 N in de test:

Sportieve Hyundai Ioniq 5 N in de test:

Hyundai's N-divisie lanceert dit jaar de prestatiegerichte Ioniq 5 N

De 2021 Auto van het Jaar Ioniq 5 is klaar om een toonaangevende N-variant te krijgen, en deze nieuwste beelden geven ons ons beste zicht op de aankomende volledig elektrische sportieve SUV. Hyundai heeft al eerder de productie van de Ioniq 5 bevestigd, maar introduceerde al eerder de RN22e, een concept gebaseerd op de nieuwe Ioniq 6 sedan, en de N Vision 74, een retro-geïnspireerd waterstof-brandstofcel concept.

Hyundai schaalde het sportieve N embleem al snel op met de i20 N en i30 N. De Ioniq 5 wordt niet de eerste SUV in de N-serie, hij komt na de benzine Kona N.

Hoewel Hyundai heeft bevestigd dat de auto in 2023 in de verkoop zal gaan en dat het RN22e-concept een rol zal spelen in de ontwikkeling van toekomstige geëlektrificeerde N-modellen, zullen de volledige details van de nieuwe Ioniq 5 N naar verwachting niet op korte termijn worden onthuld. zal worden aangekondigd.


Eerdere spionagefoto's toonden een testvoertuig met nieuwe wielen op de carrosserie van de standaard Ioniq 5.

Aan de voorkant verwachten we dezelfde Matrix LED-koplam popstelling te zien als de reguliere Ioniq 5, maar aan de onderkant zien we een nieuw bumper ontwerp met meer opstap ruimte. Dit helpt bij de koeling; in de high-performance-modus werkt de accu harder dan normaal.

Binnenin krijgt het interieur van de Ioniq 5 een sportievere maar duurzame N-facelift, met herzieningen aan de gebruikte materialen in het interieur, diepe sportstoelen, een dikker stuurwiel en graphics op het digitale instrumentencluster.

De aandrijflijn van de RN22e conceptauto is een belangrijke indicator van wat de Ioniq 5N te bieden heeft. Het concept maakt gebruik van hetzelfde E-GMP-platform en dezelfde 77,4 kWh batterij en dubbele motorset als de Ioniq 5 N.

De N Sound+ functie in het concept kan ook migreren naar de Ioniq 5 N en kunstmatige geluiden in het interieur pompen, vergelijkbaar met de e-ASD technologie die in de nieuwe Ioniq 6 is geïntroduceerd, waardoor trillingen en een 'echt' schakelgevoel worden verminderd. reproduceer .
De Ioniq 5 N zal naar verwachting in 2022 in de verkoop gaan, dus we verwachten de productie auto in de nabije toekomst te zien. Het zal waarschijnlijk komen als een hatchback, maar gezien de huidige trend voor coupe SUV's, zou een "sportieve" versie van de Ioniq 5 carrosserie stijl ook kunnen komen.
 

Emily A.

Vorig NieuwsIn 2023 wordt de zeven zits Kia EV9 SUV het vlaggenschip van de serie:
Volgende NieuwsEr komen twee nieuwe elektrische auto's van BMW: