2022 Nissan X-Trail kenmerken en prijs

2022 Nissan X-Trail kenmerken en prijs

Nissan X-Trail komt in 2022 met een hybride versie van het model van de volgende generatie.

De nieuwste versie van de grote SUV van het Japanse merk zal in Europa debuteren als een nieuwe concurrent voor de Kia Sorento, Peugeot 5008 en Skoda Kodiaq.

De volgende X-Trail wordt gebouwd op dezelfde CMF-C basis als de nieuwste Qashqai, wat betekent dat hij leverbaar wordt met Nissans nieuwste e-Power hybride aandrijflijn.

Nissans e-Power hybride systeem combineert een turbo geblazen 1,5-liter viercilinder benzinemotor met een compact accupakket en een elektromotor om 184 pk en 330 Nm koppel te leveren.

2022 Nissan X-Trail

Het is iets complexer dan de systemen in hybrides zoals de Toyota Prius, omdat de benzinemotor de wielen nooit rechtstreeks aandrijft. In plaats daarvan fungeert hij als generator, laadt hij voortdurend de accu op en stuurt hij vervolgens stroom naar de elektromotor.

De installatie helpt de uitstoot en het brandstofverbruik te verminderen door de benzinemotor steeds op een optimaal rendement te laten draaien. Nissan zegt ook dat het systeem een elektrische auto-achtige rijervaring biedt met onmiddellijk koppel van de elektromotor.

Er komt ook een vierwielaangedreven versie van de X-Trail, maar de Europese specificaties voor deze aandrijflijn moeten nog worden bevestigd. Maar Nissan zegt dat het systeem de X-Trail een solide veelzijdigheid zal geven door aangepaste rij-instellingen voor sneeuw, grind en modder.

2022 Nissan X-Trail

Een korte introductie tot het design en interieur van de nieuwe Nissan X-Trail 2022

Voor de nieuwe X-Trail gebruikt Nissan dezelfde V Motion grille en slanke koplampen als het kleine broertje van de SUV, de Qashqai. De carrosserie lijnen zijn iets hoekiger, waardoor de X-Trail er stoerder uitziet dan zijn voorganger, met een zachtere afwerking. Zilveren sierlijsten en een contrasterend dak completeren het uiterlijk.2022 Nissan X-Trail In het interieur van de X-Trail zal geavanceerde technologie te vinden zijn, waaronder een set rijhulp sets en een geheel nieuwe infotainment set die waarschijnlijk afkomstig zal zijn van de nieuwste Qashqai. Nissan zegt ook dat het nieuwe CMF-C platform zal helpen om de verfijning en dynamische prestaties van de SUV te verbeteren.

Een ander voordeel van de nieuwe basis is dat de X-Trail ook leverbaar zal zijn met een derde zitrij voor grotere gezinnen van zeven personen.

Nissan heeft de vanaf prijs van de nieuwe 2022 Nissan X-Trail nog niet bevestigd. Maar gezien het nieuwe platform dat wordt aangeboden en het verhoogde techno logieniveau, zal de nieuwe SUV naar verwachting aanzienlijk duurder zijn dan het oude model.

Nissan zal de make-over van zijn SUV line-up afronden met de Mk4 X-Trail. Het proces begon eind 2019 met de tweede generatie Juke. Daarna volgde de lancering van de enige hybride vervanger van de volledig elektrische Ariya en Qashqai, die beide begin 2021 arriveren.

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Honda Scooter SH150İ prijs en kenmerken:
Volgende Nieuws2022 Hyundai IONIQ5 prijs en kenmerken: