Hyundai IONIQ 6 is populairder dan IONIQ 5:

Hyundai IONIQ 6 is populairder dan IONIQ 5:

Hyundai IONIQ 6 brak een record in orde.

De slanke, lage Hyundai Ioniq 6 bleek op zijn eerste dag op de Koreaanse markt nog populairder dan zijn al even extravagante broertje, de Ioniq 5. Bij de lancering in Zuid-Korea werden 37.446 exemplaren besteld.

De (voor)bestelling van de Hyundai Ioniq 6 ging op 23 augustus van start. Het eerder genoemde aantal handtekeningen werd die dag verzameld. Wat dit aantal precies is, blijkt uit de vorige Hyundai Ioniq 5. Hoewel ook dit elektrische model niet te klagen heeft over de belangstelling, werden er op de eerste dag 'slechts' 23.760 exemplaren besteld.

Naast het bijzondere uiterlijk benadrukt Hyundai dat de langere rijafstand van de '6 door binnenlandse klanten wordt gewaardeerd. In Europa is dat 610 km voor de zuinigste versie en 507 km voor een vergelijkbare Ioniq 5. In Korea liggen deze getallen lager door een andere testcyclus, maar het verschil blijft natuurlijk groot. Logisch, want de Ioniq 6 valt op door zijn goede aerodynamica. Het idee dat de sedan door de opkomst van de EV een serieuze comeback zou kunnen maken, wordt door dit warme onthaal van de Ioniq 6 wel versterkt.

 

Emily A.

Vorig NieuwsCalifornië stopt met de verkoop van brandstofvoertuigen tot 2035:
Volgende NieuwsWey Yuanmeng Phev: