2024 Nieuwe Hyundai Verna:

2024 Nieuwe Hyundai Verna:

Hyundai heeft onthullende teasers en informatie vrijgegeven over de zesde generatie Verna, die binnenkort beschikbaar zal zijn in India.

De sedan met benzinemotor krijgt een luxueuze uitstraling en techniek in vergelijking met zijn voorganger die in Europa bekend staat als de Elantra.

   Aan de voorzijde vinden we gedeelde koplampen met de kenmerkende LED-balk van Hyundai-modellen over de gehele breedte en een radiatorrooster dat lijkt op dat van de Elantra. De achterzijde is voorzien van moderne LED-achterlichten met de "Verna"-belettering geïntegreerd over de gehele breedte.

Het interieur van de Hyundai Verna is nog niet gezien. Het zal echter voorzien zijn van een digitaal instrumentenpaneel in combinatie met een groot infotainment touchscreen, evenals andere voorzieningen zoals geventileerde voorstoelen, een zonnedak, automatische klimaatregeling en ADAS, wat de eerste in de regio zal zijn in dit segment.

 
Hyundai heeft bevestigd dat de nieuwe Verna zal worden aangeboden met een pure benzinemotor, waardoor de dieselopties van de vorige generatie komen te vervallen. De nieuwe motoren reeks omvat de 1,5-liter MPi met natuurlijke aanzuiging en de krachtigere 1,5-liter T-GDi met turbo, die ook op E20-brandstof kan lopen.

 
Het bedrijf geeft geen informatie over de prestaties, maar van de atmosferische motor wordt 113 pk (83 kW / 115 pk) verwacht, terwijl de turbomotor 158 pk (118 kW / 160 pk) moet leveren. Beide worden standaard geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak die het vermogen naar de vooras stuurt. Als optie biedt Hyundai de automatische transmissie Intelligent Variable Transmission (IVT) voor de 1.5 MPi en de zeven traps DCT-automaat voor de 1.5 T-GDi.

Hyundai is in India al begonnen met het aannemen van voorbestellingen voor de nieuwe Verna, die naar verwachting in april of mei 2023 op de markt komt.

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe Peugeot 208 heeft Europa's best verkochte Volkswagen Golf onttroond:
Volgende NieuwsSubaru Impreza lanceert in 2024 met hybride-aandrijving: