2022 CITROËN C1

2022 CITROËN C1

2022 Citroen nieuw model bleek goed

De markt voor stadsauto's zit vol met buitengewone opties die klanten rijplezier en voldoende functionaliteit in een klein pakket proberen te bieden.

citroen
De C1 is waarschijnlijk de meest populaire van de drie modellen, en hier zitten we achter het stuur van de Feel variant, die wordt geleverd met een Airscape stoffen zonnedak om open-top rijden mogelijk te maken.

Terwijl voorheen grotere, krachtigere units beschikbaar waren, wordt de C1 nu geleverd met een 1,0-liter driecilinder benzine die slechts 71 pk levert.


Verwacht niet dat de C1 bijzonder levendig is, want hij accelereert vanuit stilstand in 13,9 seconden naar 100 km/u en bereikt een top van 100 km/u. Dat is niet waar de C1 voor bedoeld is, want hij is zeker geschikt voor stadsverkeer en je kunt veel plezier hebben bij veel lagere snelheden dan normaal.

citroen


Waar de C1 het laat afweten is op de snelweg, want je moet hem hoog houden om te accelereren en hij voelt altijd te ver uit zijn comfort zone geduwd. Skoda Citigo en VW Up! voelen, net als andere stadsauto's, over het algemeen verfijnder aan, maar de C1 is gericht op jongere bestuurders die meer van stijl houden. Het Airscape-schuifdak zorgt ook voor een meer privégevoel.

 

Stadsauto's zijn om te beginnen al niet de grootste, dus het is niet zo verwonderlijk dat de C1 niet zo groot is als sommigen misschien zouden willen. Rivalen hebben echter op zijn minst genoeg ruimte voor vier volwassenen, waar de C1 moeite mee zal hebben om zich aan te passen aan alles behalve de kortste ritten. Vermoedelijk als gevolg van het Airscape schuifdak, is de hoofdruimte beperkt en de beenruimte is niets om over naar huis te schrijven voor zes voet.

citroen

De kofferruimte bedraagt slechts 196 liter, maar omdat je de achterbank niet vaak zult gebruiken, kun je de achterste rij neerklappen en met 780 liter werken.

Tot de standaarduitrusting van het door ons geteste Feel-model behoren een infotainmentsysteem met zeven inch aanraakscherm en smartphone-connectiviteit, glanzend zwarte afwerking, airconditioning, 15 inch wielen met 'Comet'-afwerking en 50/50 gesplitste achterbank, evenals dagrijverlichting. verlichting, twee luidsprekers en elektrisch bedienbare ramen vóór.

 

De top-of-the-line Flair optie voegt lederen details, achteruitrijcamera, snelheidsbegrenzer, chromen details, getinte achterruiten, 15-inch lichtmetalen velgen en elektrisch verstelbare zijspiegels toe.

 

 VANAF € 25,700

Vorig Nieuws2022 Kia Sportage
Volgende Nieuws2022 OPEL MOKKA-E