Jeep Avenger 4x4 concept:

Jeep Avenger 4x4 concept:

Als 4x4 concept is de Jeep Avenger meteen extra avontuurlijk.

Jeep biedt een extra avontuurlijke versie direct na de lancering van de Avenger. Jeep Avenger 4X4 Concept. Dit is een voorproefje van hoe een degelijke vierwielaangedreven Avenger eruit zou kunnen zien, maar het is nog niet duidelijk of hij daadwerkelijk vierwielaandrijving krijgt.

We hebben nog maar een glimp van de Avenger, of Jeep pronkt meteen met een speciale editie. De Jeep Avenger 4X4 Concept is, zoals de naam al doet vermoeden, een werkend model waar Jeep een meer off-road versie van voor ogen heeft. Om te beginnen zien we de Jeep Avenger 4X4 Concept met prominentere skid plates erop, extra lichten net onder de grille, dikke terreinwielen en twee dakdragers op het dak. Hij heeft ook een hogere motorkap met een luchtinlaat binnenin.

Ten tweede lijkt hij een van de belangrijkste dingen van dit werkmodel te verraden. De iets hogere poten van de Avenger zullen waarschijnlijk een brandstofmotor aan boord hebben. Dat is op zich geen verrassing, we weten immers al dat de Avenger als volledig elektrische auto zal lanceren, hij zal ook met brandstofmotoren op de markt komen, maar Jeep verwijst naar de Avenger 4X4 Concept als "een toekomstige uitbreiding van de 4Xe-modellen". Op het kofferdeksel staat al 4Xe. Dat zou kunnen betekenen dat het eigenlijk een vierwielaangedreven Jeep Avenger wordt met een (plug-in) hybride aandrijflijn.

Als dat het geval is, is dat vrij groot nieuws. Tot nu toe bood de (e)-CMP-basis deze mogelijkheid niet. De Avenger zit echter in een doorontwikkelde versie daarvan, dus wellicht is het mogelijk daar een elektromotor te plaatsen die de achterwielen aandrijft en samenwerkt met de voorwielaangedreven brandstofmotor.

 

Emily A.

Vorig NieuwsVolkswagen investeert in China:
Volgende Nieuws2023 Peugeot 408 Coupe Crossover prijs en kenmerken: