2023 Jeep Avengers:

2023 Jeep Avengers:

De eerste volledig elektrische productie auto van het merk, de Jeep Avenger, werd onthuld op de Autosalon van Parijs in 2022.

De kleine SUV is ontworpen voor de Europese markt, is gebaseerd op het Stellantis-chassis en beschikt over een elektrische motor aan de voorzijde met een WLTP-bereik van 400 km. De Avenger zal ook verkrijgbaar zijn met een turbobenzinemotor.


Het exterieur straalt een klassieke Jeep-uitstraling uit met een grille met zeven sleuven, gedeelde LED-koplampen, gespierde vleugels, trapeziumvormige wielkasten, X-vormige LED-graphics op de achterlichten, aluminium skid plates en een hoge dosis plastic wrap op de bumpers. . Jeep zegt dat de 360 graden kap en afgeschermde koplampen bescherming bieden tegen aanrijdingen bij lage snelheid, het meest voorkomende type in Europa. Bovendien hebben de lichtmetalen wielen een diameter van 18 inch, wat de proporties ten goede komt.

Binnenin combineert het standalone 10,25-inch touchscreen met het nieuwste Uconnect- infotainment systeem dat compatibel is met draadloos Apple CarPlay en Android Auto, en een 7- of 10,25-inch digitaal instrumentencluster. De uitrusting omvat ook automatische klimaatregeling, automatische koplampen, parkeersensoren van 360 graden en een achteruitrijcamera met "drone vision". Wat ADAS betreft, beschikt de Avenger over autonomie op niveau 2 dankzij voorzieningen als Traffic Jam Assist, Blind Spot Monitoring, Adaptive Cruise Control, Lane Centering en Active Park Assist.


De Jeep Avenger 1st Edition wordt standaard geleverd met 18-inch lichtmetalen velgen, privacy glass en full LED-koplampen. Tot de standaarduitrusting behoren twee 10,25-inch displays, een draadloos oplaadstation, meerkleurige sfeerverlichting, verwarmde zwarte premium stoelen met gele accenten, een in hoogte verstelbare laadvloer en een handsfree elektrische achterklep.

De Jeep Avenger is gebaseerd op de eCMP-architectuur, net als de Peugeot e-2008, Opel Moka-e en Citroen DS3 E-Tense.

De SUV is uitgerust met een 400-volt elektromotor vooraan die 154 pk en 260 Nm koppel levert. Die cijfers zijn dezelfde als die van veel andere elektrische voertuigen in het Stellantis-portfolio, maar Jeep zegt dat de elektrische motor van de tweede generatie de eerste is die wordt gelanceerd door Emotors, een joint venture van Stellantis en Nidec Leroy-Somer Holding.

De energie wordt opgeslagen in een batterij met een capaciteit van 54 kWh. De actieradius bedraagt 400 km en gaat tot 550 km op het stadscircuit waar EV's het meest efficiënt zijn. De batterij, die in 24 minuten tussen 20-80% kan worden opgeladen met een 100kW Mode 4 kabel en snellader, zorgt voor 30 km meer bereik in drie minuten. Bij aansluiting op een gewone wllbox met een 11kW Mode 3 kabel duurt een volledige lading 5,5 uur.


Emily A.

Vorig NieuwsPorsche vernieuwt twee van zijn eBikes voor 2022:
Volgende NieuwsDacia Duster Matte Edition: