Xpeng heeft toestemming gekregen van China om de autonome G9 SUV te testen op de openbare weg:

Xpeng heeft toestemming gekregen van China om de autonome G9 SUV te testen op de openbare weg:

Xpeng kondigde deze week aan dat het de eerste automaker is geworden die de Guangzhou Smart Vehicle Road Test Permit heeft gekregen voor een ongemodificeerd bedrijfsvoertuig.

Het bedrijf gaat nu beginnen met het testen van de autonome mogelijkheden van de G9 SUV op de openbare weg in China.

Volgens Xpeng hoefden ze alleen maar software-updates voor de elektrische G9 SUV uit te voeren om voor goedkeuring in aanmerking te komen. Er waren echter geen hardware wijzigingen nodig om het voertuig voor te bereiden op tests op de openbare weg.

Dit is een belangrijke stap in het doel van het bedrijf om de robotachtige taxiruimte te betreden.

De Xpeng G9 is een elektrische crossover met vijf zitplaatsen die 543 pk en 717 Nm koppel produceert. Hij kan tot 702 km afleggen op één lading.

Dankzij de 800V-laadtechnologie is de G9 volgens Xpeng "de snelst oplaadbare SUV in massaproductie ter wereld". Dit betekent dat hij in slechts vijf minuten bij 480 kW een actieradius tot 200 km kan bereiken. Het duurt slechts 15 minuten om tussen 10-80 procent op te laden.

Dankzij zijn 31-sensor array, een front-facing camera en twee LiDAR sensoren is hij uitgerust om autonoom te rijden zonder aanpassingen.

De leveringen van het voertuig van de klant begonnen vorige maand in China, met prijzen vanaf 309.900 Yen (44.441 euro).

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe 2023 Mazda CX-8 krijgt visuele en technische updates:
Volgende Nieuws2024 Subaru İmpreza: