Volvo teaser EX20 compacte elektrische crossover:

Volvo teaser EX20 compacte elektrische crossover:

Volvo lanceert zijn kleine elektrische crossover in 2023.

Tijdens de presentatie van de nieuwe elektrische serie Volvo EX90 zei het merk dat het voortaan elk jaar een nieuw elektrisch model zal introduceren. Tegen 2023 lijkt het erop dat Volvo met een compacte elektrische crossover komt.

Het was de elektrische Volvo EX90 die opviel in Stockholm, maar er kwam nog meer interessant nieuws in een flits tijdens de onthulling van deze nieuwe SUV. Volvo toonde kort het silhouet van een ander gloednieuw en nog onbekend model.

Volvo verklaarde bij de presentatie van de EX90 dat het voortaan elk jaar met een nieuwe EV zal komen. Het lijkt erop dat het nieuwe voertuig dat uit het niets is getoond, de volgende elektrische auto zal zijn die Volvo aan zijn portfolio zal toevoegen. Het lijkt erop dat we te maken hebben met een compacte crossover, een auto die EX90-achtige achterlichten krijgt, hoewel de lichtsegmenten bij de achterruit niet gesegmenteerd zijn.


Als Volvo met een echt compacte crossover op de markt komt, wordt het wel heel bijzonder. Momenteel wordt de XC40 beschouwd als het instapmodel, daarvoor was het de V40. De voorganger van de V40 was de beduidend kortere en altijd driedeurs C30, maar Volvo was ook in het C-segment bezig. In ieder geval is een Volvo onder de compacte middenklasse uniek voor Volvo. Met verdere speculaties en het bespreken van de 'modelnaam' kop, verwachten we dat de nieuwkomer waarschijnlijk de XC20 gaat heten. Momenteel staan er altijd twintig of dertig nummers in de modelnamen van Volvo's modellen met hoog potentieel (XC40, XC60 en XC90). De XC10 klinkt misschien 'te laag', waardoor we vermoeden dat Volvo de modelnaam XC20 zal nemen. De 'Volvo EX20' zou kunnen concurreren met auto's als de Peugeot e-2008, de DS 3 E-tense en de aanstaande Mini Aceman.
Volgend jaar zullen we ongetwijfeld meer te weten komen over Volvo's nieuwe elektrische model.
 

 

Emily A.

Vorig NieuwsPorsche 911 Dakar:
Volgende NieuwsElektrische Aehra SUV uit Italië: