Volkswagen's samenwerking met Ford:

Volkswagen's samenwerking met Ford:

De eerste foto's van de nieuwe Volkswagen Amarok zijn vrijgegeven.

Het nieuwe product van de commerciële overeenkomst tussen Ford en Volkswagen wordt de Amarok. De eerste officiële verklaringen en visuals kwamen van het model, dat zich opmaakt om zijn tweede generatie te bereiken. Het model komt met een gloednieuw exterieur en nieuwe technologieën.

Volgens de eerste verklaringen van Volkswagen is de nieuwe Amarok ongeveer 100 mm langer dan de vorige generatie. Deze verandering maakt de weg vrij voor een 175 millimeter langere wielbasis, en dus meer comfort in de cabine.

De nieuwe Amarok zal worden gelanceerd met een benzinemotor en vier verschillende dieselmotoren. Deze motoren, waarvan het aantal cilinders varieert tussen vier en zes, kunnen hun kracht overbrengen op twee of vier wielen. Het model wordt geleverd met meer dan 30 geavanceerde rijassistenten, waarvan er 20 gloednieuw zijn.

2022 Volkswagen Amarok

De nieuwe lijnen van de motorkap van de nieuwe Amarok, die trouw blijven aan het DNA van Volkswagen, trekken de aandacht. De geïntegreerde radiateur grille met LED-koplampen, die standaard in alle versies wordt aangeboden, oogt zeer charismatisch met zijn dwarsbalken. "IQ.LIGHT LED matrix koplampen" die de high-tech uitstraling van de Amarok benadrukken, worden als optie aangeboden. Aan de voorkant van het voertuig springt het unieke X-design van het radiatorrooster onder de dwarsbalken in het oog.

Net als bij de vorige generatie zijn de halfronde spatborden een karakteristiek kenmerk van de Amarok, die opvallen door hun lineaire vorm in vergelijking met de ronde lijnen van de meeste pick- up modellen. 21-inch aluminium wielen en off-road banden maken een sterke indruk.

Ook van achteren is de nieuwe Amarok een opvallende verschijning. De brede achterklep wordt omlijst door standaard LED-achterlichten. Het opschrift Amarok in reliëf beslaat bijna de hele breedte van de klep. Net als bij de vorige generatie biedt de nieuwe Amarok voldoende ruimte tussen de twee wielkasten om een euro pallet te laden. Hier kan de pallet worden vastgezet met laadhaken.

2022 Volkswagen Amarok

De cabine krijgt een digitaal instrumentencluster en een multimedia scherm met tablet. Deze regio, waarin volgens Volkswagen kwaliteitsmaterialen zijn gebruikt, zal de premium structuur van de Amarok benadrukken. De nieuwe stoelontwerpen zijn gericht op meer comfort, terwijl de lijst met opties is uitgebreid met elektrische varianten.

Volkswagen zal de Amarok in vijf verschillende uitrustingsreeksen aanbieden. Vermeldenswaard is ook dat het model bij Ford in Zuid-Afrika werd geproduceerd.

 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 Acura Integra motor en prijs:
Volgende NieuwsDe nieuwe Volkswagen ID Buzz concept pick-up: