Volkswagen, Skoda en Cupra zullen een voorproefje geven van het stedelijke elektrische trio.

Volkswagen, Skoda en Cupra zullen een voorproefje geven van het stedelijke elektrische trio.

Deze drie merken zullen vanaf 2025 compacte elektrische voertuigen produceren in Spanje

Deze zustermerken Volkswagen, Skoda en Cupra zullen in 2025 ultra compacte elektrische auto's voor de stad op de markt brengen. Alle drie zullen ze worden gebouwd op een nieuwe productielijn in Spanje.

De nieuwe auto's werden met schetsen onthuld door Volkswagen CEO Herbert Diess, die zei dat ze "de toegang tot e-mobiliteit zullen verbeteren en de mobiliteits toekomst van het land voor de komende generaties zullen uitdagen."

Er is bevestigd dat de elektrische stadsvoertuigen in Spanje zullen worden geproduceerd. Daarnaast heeft de Volkswagen Group 10 miljard euro geïnvesteerd voor de bouw van een nieuwe accufabriek in Spanje.

De derde van de zes accufabrieken die de Volkswagen Groep tegen 2030 in Europa zal bouwen, is goedgekeurd in Spanje, terwijl de andere twee zijn goedgekeurd in Duitsland en Zweden. Kandidaten voor de resterende drie fabrieken zijn Tsjechië, Slowakije, Polen en Hongarije.

Cupra Urban 2025


Deze laatste investering wordt omschreven als "de grootste industriële investering die ooit in Spanje is gedaan," en VW zegt dat het meer dan 3.000 banen in het land zal creëren. De bouw zal beginnen in het eerste kwartaal van 2023, de accu's zullen worden geproduceerd vanaf 2026.

Skoda Urban 2025


De nieuw geplande elektrische auto's zullen gebaseerd zijn op een speciale MEB-gebaseerde architectuur en technologie die op grote schaal zal worden gebruikt voor Volkswagen ID 3 en ID 4. Dit zijn in wezen elektrische stadsauto's die de Volkswagen e-Up, Skoda Citigo-e iV en Seat Mii zullen vervangen.

 

Emily A.

 

Vorig Nieuws2024 BMW i5 series:
Volgende NieuwsE.WAVE X prijs en kenmerken: