Volkswagen nieuw zakenmodel:

Volkswagen nieuw zakenmodel:

Volkswagen werkt aan pay-per-ride voor autonoom rijden.

Samen met bijna alle andere grote concurrerende autoconcerns werkt de Volkswagen Groep aan autonoom rijdende auto's. Zo ver is het nog niet, maar in Wolfsburg wordt al nagedacht over manieren om geld te verdienen aan zelfrijdende auto's.

Dirk Hilgenberg, CEO van Volkswagen's softwaredochter Cariad, vertelde Bloomberg dat hij het idee van een abonnementsmodel voor autonoom rijden zou steunen. Dit werkt op dezelfde manier als Audi's "optionele functies", waarbij bepaalde opties al in je auto zitten maar tegen betaling "over the air" geactiveerd moeten worden. "Met het abonnementsmodel kun je de volgende 80 kilometer autonoom rijden", zegt Hilgenberg bij wijze van voorbeeld. Hij gaat niet in detail over het idee, maar volgens zijn verklaring zou het de toekomst kunnen zijn dat de auto's van de Volkswagen Group gaan betalen voor elke rit of kilometer die je autonoom wilt rijden.

Daarbij zal het gaan om 'Level 4' of 'Level 5' autonoom rijden, waarbij de bestuurder zijn aandacht niet actief op de weg hoeft te houden en tijd heeft voor andere zaken. Volkswagen wil hier ook gebruik van maken als verdienmodel. "Om te streamen moet je een digitaal platform hebben waar je kunt inloggen met je bestaande accounts of bijvoorbeeld met videoconferencing", aldus Hilgenberg. Zei. "Dit is het product dat we willen verkopen."

Op dit moment werkt de Volkswagen Groep samen met Cariad aan een eigen besturingssysteem dat op elk automerk kan worden toegepast, van Volkswagen tot Bentley. Dit is nog niet volledig uit de verf gekomen. De Raad van Commissarissen van Volkswagen is naar verluidt bezorgd over de tekortkomingen van Cariad en wil de organisatiestructuur van de dochteronderneming herzien om het besluitvormingsproces te versnellen.
 

 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 Toyota Vios:
Volgende NieuwsGenesis GV60 luxe serie: