Volkswagen ID.4 leveringen verminderd:

Volkswagen ID.4 leveringen verminderd:

Er zijn enkele problemen met de productie van de populaire elektrische auto van Volkswagen.

Door de recente toename van het aantal Covid-19 gevallen in China zijn er veel problemen ontstaan in de toeleveringsketens. Bovendien werd na de oorlog tussen Rusland en Oekraïne de productie in de fabrieken verminderd omdat veel elektronische onderdelen de bedrijven niet konden bereiken. Volgens de gegevens werd ook de elektrische auto ID.4 van Volkswagen door deze problemen getroffen.

Volkswagen kon in het tweede kwartaal van 2022 in de VS slechts 78.281 voertuigen afleveren. Dat is 34 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarnaast konden slechts 1.660 van het populaire elektrische model ID.4 worden afgeleverd. Dit laat een daling zien van zo'n 70 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Hoewel Volkswagen ID.4 tot eind 2021 meer dan 40.000 orders heeft ontvangen, is het niet mogelijk om voertuigen vanuit Europa naar de VS te plaatsen. De Volkswagenfabriek in Zwickau is in drie ploegen gaan werken. Daarnaast begon de productie in Emden te versnellen. Het is niet zeker of dit zal bijdragen aan de ID.4 verschepingen, maar een verhoogde productie in Chattanooga en Tennessee zou een positief effect kunnen hebben op de ID.4.

Ook zijn er tot nu toe 21.157 VW ID.4's verkocht in de VS. Bovendien is de 2022-versie van het voertuig na 2021 ontwikkeld en kan deze 7 tot 8 procent meer actieradius bieden volgens de EPA-normen.

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe productie van de BMW i3 eindigt na negen jaar:
Volgende NieuwsDe 2023 MG4 EV zal in september op de markt komen: