Volgend jaar komen er twee nieuwe modellen van XPENG:

Volgend jaar komen er twee nieuwe modellen van XPENG:

Twee nieuwe modellen van XPENG komen volgend jaar en zullen wedijveren met de Tesla model Y.

Een SUV-achtig model in dezelfde klasse zal ook deel uitmaken van de Xpeng P7, Xpeng's meest veelbelovende auto line-up tot nu toe. Naast de Tesla Model Y rivaal, is er ook een groter model in de maak.

Het modellen beleid van Xpeng is soms een beetje wonderlijk. In 2019 kregen we de Xpeng P7 voorgeschoteld, gevolgd door de iets kleinere en minder opvallende P5. Daarom richt Xpeng zich op de P7 en de onlangs aangekondigde grote SUV, de G9.

Volgens CNBC-rapporten werkt een zustermodel voor beide modellen. Xpeng baas Brian Gu zei dat de P7 vergezeld zal worden door een model in een groter marktsegment dan deze sedan. Dan weet je het. Xpeng zal ook in deze klasse de hogere markt bereiken. Een P7 in het hogere segment zal ongetwijfeld zijn pijlen richten op de Tesla Model Y, die Gu ook expliciet heeft genoemd. Hij zegt dat deze nieuwe auto gepland staat voor de eerste helft van 2023.

Een nieuw model zal in de tweede helft van volgend jaar verschijnen. Deze auto zal ongeveer even groot zijn als de G9, die met drie zitrijen een mooi alternatief zou kunnen zijn voor de nieuwe BYD Tang hier. Het is nog niet bekend wat voor soort carrosserie het zustermodel van de G9 zal krijgen. Wat wel duidelijk is, is dat het geen sedan zal zijn, maar een vorm die volgens de grote baas nog niet eerder door Xpeng is geprobeerd.

 

Emily A.

Vorig NieuwsTesla's volledig zelf-rijdend:
Volgende Nieuws2023 Toyota Yaris Cross GR Sports: