Vernieuwde BMW X6 M:

Vernieuwde BMW X6 M:

BMW; Op de Nürburgring-Nordschleife lijkt een kleine SUV op een kleine ijsbeer.

De vernieuwde BMW X6 M is in actie te zien op het beroemde Duitse circuit, een beest van een auto dat zich perfect thuis lijkt te voelen op meer dan 20 kilometer circuit.

 

De BMW X5 en X6 worden binnenkort gefacelift en daarbij worden de M versies niet vergeten. Deze zijn misschien minder zinvol dan de M-badged lower-end modellen van het merk. Neem de BMW X6 M, die met een wagengewicht van rond de 2.300 kilogram enkele honderden kilo's zwaarder is dan de "lichtste" X6, die nog altijd rond de 2 ton weegt. Dat hogere gewicht is deels te danken aan de motor die BMW's M-divisie in de neus van de X6 M heeft geplaatst. Dat komt omdat het een monsterlijke 4.4 V8 is, en geen 3.0 zes-in-lijn. Dankzij deze acht cilinders levert zelfs de X6 M Competition 625 pk, terwijl de huidige X6 M 600 pk levert. Is er in een wereld die steeds meer wordt gedomineerd door elektrische auto's en automakers die verkondigen dat elektrische auto's superieur zijn, nog ruimte voor dergelijke lompheid? Ja, die is er.


Deze spionagefoto's tonen de gefacelifte BMW X6 M. Deze zal waarschijnlijk weer een monster V8 krijgen die de auto zo onlogisch en interessant maakt. Het is duidelijk dat dit dezelfde achtcilinder zal zijn als voor de facelift, maar theoretisch zou BMW de nieuwe V8 ook kunnen toevoegen aan de XM tot M versies. Dit lijkt echter onwaarschijnlijk.


De strakke voorkant van de vernieuwde BMW X7 gaat voorbij aan de X5 en X6.
Net als de vernieuwde X5 en X6, zal de herziene X6 M ongetwijfeld voorzien zijn van BMW's nieuwe iDrive 8.0 infotainment systeem. Aan de buitenkant herkent u de gewijzigde X5 en X6 met andere, plattere koplampen en herziene bumpers, en dat geldt ook voor de M-versies. Voorheen hadden de X5 en X6 vrijwel dezelfde voorkant als de grotere X7. De X7 is onlangs gefacelift en krijgt een compleet nieuwe voorkant met twee laags lampen. Deze neus geldt ook voor de X5 en X6. We verwachten dat de gefacelifte BMW X5 en X6 nog voor het einde van het jaar hun gezicht zullen laten zien.


 

Emily A.

Vorig NieuwsFord stopt na 2023 met de productie van de Transit Connect in de VS:
Volgende NieuwsDeLorean Alpha5 EV: