Toyota RAV4 perfect ontwikkelde serie:

Toyota RAV4 perfect ontwikkelde serie:

De herziene Toyota RAV4 is binnenkort de perfecte auto met verschillende schermen.

De huidige Toyota RAV4 voor de Europese markt werd eind 2018 getoond op de Autosalon van Parijs en arriveerde begin 2019. Toyota past nu een kleine maar belangrijke update toe. Dat gebeurt onder meer bij de 218 pk of 222 pk sterke Hybrid en RAV4 Plug-In Hybrid modellen.

Zo brengt Toyota een compleet nieuw multimedia systeem naar de RAV4. Het bestaat uit een nieuw 10,5-inch scherm dat opnieuw uit de middenconsole steekt. Het systeem biedt onder meer navigatie, die voortdurend wordt bijgewerkt en actuele verkeerssituaties toont. Het systeem kan overweg met Android Auto en Apple CarPlay, en wie "Hey Toyota" zegt kan chatten en systeemcommando's geven, zoals het verlagen of verhogen van het volume of de temperatuur. Maar er is meer. Toyota geeft de RAV4 een volledig digitaal 12,3-inch instrumentenpaneel vanaf uitrustingsniveau Dynamic. Het biedt vier stijlen en drie indelingen en kan tot op zekere hoogte verder worden gepersonaliseerd.

Het toch al uitgebreide pakket veiligheidssystemen Toyota Safety Sense is uitgebreid met een vernieuwd Collision Avoidance System. Dit omvat nu ook 'knooppunt assistent', waarbij de RAV4 onder meer voorbijrijdende voetgangers detecteert en afhankelijk van de situatie op de rem trapt. Ook nieuw is Emergency Steering Assist, waarmee de RAV4 voetgangers kan ontwijken. In de RAV4 Plug-in Hybrid herkent het systeem ook fietsers en geparkeerde voertuigen. De RAV4 Plug-in Hybrid heeft een iets uitgebreidere versie van het eerder genoemde Collision Avoidance System, in deze variant herkent het systeem ook tegemoetkomend verkeer in zijn rijstrook.
Ook krijgt de SUV Platinum White Pearl, wat parel moerlak wordt genoemd. Deze kleur kan gecombineerd worden met een zwart dak. De eerste exemplaren van de opgewaardeerde Toyota RAV4 zullen later dit jaar arriveren.

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe nieuwe generatie van de BMW X3 voor 2025 maakte zijn eerste opwachting:
Volgende NieuwsPolestar 5 prototype onthuld op Goodwood: