Suzuki's nieuwe kleine auto; Alto Lapin LC.

Suzuki's nieuwe kleine auto; Alto Lapin LC.

Kei seriewagens van vroeger keren terug.

Japan is een land dat op grote schaal kleine auto's produceert. Met name de Kei-klasse kent schattig ogende automodellen. Fabrikanten moeten voldoen aan beperkingen op het gebied van afmetingen, cilinderinhoud en vermogen om in aanmerking te komen voor de kei-klasse. Door deze beperking worden autofabrikanten zoals Suzuki creatief en ontwikkelen modellen zoals de Alto Lapin LC.

Suzuki Alto Lapin LC

De Suzuki Alto Lapin LC maakt de reeds leverbare Alto Lapin schattiger en kleiner. De grille van het standaard model heeft, samen met de LC accessoire, nieuwe onderdelen gekregen. Deze grille heeft enkele chromen onderdelen die de auto schattiger maken. De ronde koplamp groep geeft het voertuig ook een leuke look.

Aan de achterzijde heeft de auto hetzelfde design als de standaard Lapin. Het enige verschil is dat het LC model een vleugelvormig LC logo heeft om het te onderscheiden van het andere voertuig. Volgens de verklaringen van Suzuki zal de Alto Lapin LC een eerbetoon zijn aan de Suzuki Fronte 360 met zijn design dat eind jaren 60 werd gelanceerd.

Het voertuig geeft een retro gevoel met ouderwetse tinten zoals lichtgroen, pastelroze, beige, bruin en blauw. Het interieur is uitgevoerd in bruin en beige tinten die oude tijden oproepen. Het voertuig, dat een optioneel 7-inch multimedia scherm in het interieur biedt, krijgt ook verwarmde zetels en automatische klimaatregeling.

Suzuki Alto Lapin LC

De nieuwe Suzuki Alto Lapin LC is uitgerust met een 660cc driecilinder motor die 63 pk kan produceren. Deze motor is gekoppeld aan een CVT-transmissie en gebruikers kunnen kiezen tussen voor- of vierwielaandrijving. De prijs van de auto begint bij $10.400 en de hoogste versie kan oplopen tot $12.200.

 

Emily A.

Vorig NieuwsNio ES7 elektrische SUV gelanceerd met 644 pk prijs en kenmerken:
Volgende NieuwsDe Mercedes-AMG GLE Edition 55 is verkrijgbaar in 6 verschillende versies: