Stellantis produceert de nieuwe STLA Grand Platform EV's in Canada.

Stellantis produceert de nieuwe STLA Grand Platform EV's in Canada.

Stellantis introduceerde het STLA-platform op een evenement in juli 2021. Nu zal bekend worden waar de voertuigen zullen worden geproduceerd.

Het merk investeert zwaar in Canada om nieuwe voertuigen te produceren. De investering voor elektrificatie en software bedraagt 35 miljard dollar.

De fabriek in Windsor zal worden omgebouwd om in 2023 een nieuw batterij-elektrisch voertuig (BEV) te produceren. Volgens het merk zal de fabriek de flexibiliteit hebben om de productievolumes naar behoefte aan te passen aan de veranderende marktvraag in de komende 10 jaar.

De Chrysler 300, Dodge Charger en Dodge Challenger worden momenteel geproduceerd in de fabriek in Brampton. Het is echter de bedoeling dat de productie van alle drie de voertuigen in 2024 wordt stopgezet.

Het STLA Large-platform zal in 2026 op de markt worden gebracht, samen met de STLA Small-, STLA Medium- en STLA Frame-platforms in het gamma. De architectuur zelf zal voertuigen ondersteunen met een lengte van 4,70 tot 5,40 m en een breedte van 1,90 tot 2,03 m.

Volgens Stellantis zullen tegen 2026 acht nieuwe voertuigen op het STLA Large-platform worden gelanceerd.

 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe Fiat Doblo and el-Doblo:
Volgende NieuwsMitsubishi klaar voor 2023: