Skoda Octavia facelift komt in 2023:

Skoda Octavia facelift komt in 2023:

Skoda test zijn vernieuwde Octavia in hatchback- en station wagon versie.

Skoda werkt aan een opgefriste versie voor volgend jaar. Het herziene model van de vierde generatie is voor het eerst gespot tijdens tests. Octavia tests worden uitgevoerd op zowel hatchback en stationwagon prototypes.

Het lijkt erop dat de bijgewerkte Octavia veel van hetzelfde design zal behouden als het pre-make-up model. De hatchback die we hebben gezien lijkt hogere specs te hebben dan de stationwagon, en we zouden een andere onderste grille kunnen zien met zijdelingse luchtinlaten in hetzelfde ontwerp als de vRS-modellen.

2023 Skoda Octavia hatchback

Grotere aluminium wielen, rode remklauwen en zwarte buitenspiegels wijzen ook op een sportievere variant. De achterkant is volledig gecamoufleerd, maar lijkt nieuwe achterlichten, een herziene achterbumper en een spoiler te omvatten.
De stationwagon heeft een nieuwe voorbumper en koplamp design, evenals kleinere lichtmetalen wielen en buitenspiegels in carrosseriekleur. Aan de achterzijde is er meer camouflage, maar in de kofferbak is het ontwerp van de achterbumper eenvoudiger.

2023 Skoda Octavia hatchback

De nieuwe Skoda Octavia zal gebaseerd zijn op hetzelfde MQB Evo platform als de huidige auto, dus we kunnen dezelfde aandrijflijnen verwachten. Eerst komt er een 108 pk sterke 1,0-liter benzine driecilinder motor, gevolgd door een 1,0-liter mild-hybride versie van deze unit gekoppeld aan een zeven traps DSG automatische transmissie. Er is de 148 pk 1,5-liter TSI benzinemotor, die ook wordt aangeboden als een mild hybride.

2023 Skoda Octavia estate

Skoda zal naar verwachting zijn 2.0-liter turbo dieselreeks voortzetten met versies van 114 pk, 148 pk en 197 pk. Dan is er nog de 2,0-liter benzinemotor en de 1,4-liter benzinemotor met plug-in hybride technologie, beide met 242 pk. Vierwielaandrijving zou weer beschikbaar moeten zijn op enkele van de krachtigere modellen.

2023 Skoda Octavia estate

We verwachten dat de Octavia het infotainment systeem voortzet dat bestaat uit een centrale 10-inch touchscreen-opstelling en een 10-inch bestuurdersdisplay met satellietnavigatie, Android Auto en draadloze Apple CarPlay. Het bagagevolume zou nauwelijks moeten veranderen voor de niet-plug-in hybride stationwagon modellen, die een goede 640 liter bieden met de achterstoelen open en 1.700 liter opgevouwen.

2023 Skoda Octavia estate

De gefacelifte Octavia zal later dit jaar volledig worden onthuld, voor een verwachte lancering begin 2023. De prijs is nog niet bekendgemaakt.
 

Emily A.

Vorig NieuwsPorsche Taycan by JÄGER:
Volgende NieuwsNio ES7 elektrische SUV gelanceerd met 644 pk prijs en kenmerken: