Saipa Atlas is een nieuwe Iraanse crossover, prijs en kenmerken:

Saipa Atlas is een nieuwe Iraanse crossover, prijs en kenmerken:

Iran's grootste automaker, Saipa, heeft een nieuw model gelanceerd.

De Saipa Atlas is een verbeterde versie van de Saiba Quick, hoewel de basis teruggaat tot de oude Kia Pride uit 1986.


De Atlas krijgt een fris gezicht, met agressieve LED-koplampen, een grille in Ford-stijl met verticale sleuven, extra dynamische lijnen op de motorkap en complexere bumperin laten. Ook de achterkant is opgefrist met een modern paar achterlichten, een schoner achter klepon twerp en een nieuwe bumper.

 
Het bedrijf heeft geen interieurfoto's vrijgegeven. Maar een 7-inch scherm is bevestigd voor het infotainment systeem. Andere hoogtepunten zijn automatische LED-koplampen, automatische ruitenwissers, optionele elektrische stoelen, verwarmde buitenspiegels, een zonnedak, ESC en dodehoekdetectie. De isolatie is verbeterd ten opzichte van de Quick, zodat er minder motorgeluid het interieur binnendringt.

De Atlas wordt naar verwachting aangedreven door een natuurlijk opgezogen 1,5-liter viercilinder benzinemotor. Dezelfde motor ligt al in veel Saipa-modellen en levert 87 pk en 128 Nm koppel. In de Atlas zal de motor worden gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie of een CVT-automaat die het vermogen naar de vooras stuurt.

 

Emily A.

Vorig NieuwsAlfa Romeo Giulia SWB toont Zagato-carrosserie en BiTurbo V6:
Volgende NieuwsBuick Electra E5 debuteert in China: