RADAR; Volvo's nieuwe elektrische merk:

RADAR; Volvo's nieuwe elektrische merk:

RADAR; Volvo's nieuwe elektrische pick-up model.

De Chinese reus Geely breidt zijn toch al brede portfolio uit met een nieuw merk. U maakt kennis met Radar, dat zijn auto-avontuur is begonnen met een volledig elektrische pick-uptruck die buiten China zal worden verkocht.

Geely is echt een enorm Chinees bedrijf. Geely Holding heeft een portefeuille van merken die inmiddels niet meer te tellen zijn. De auto's worden verkocht onder het merk Geely, maar ook Geometry, Lynk & Co, en zelfs Proton maken deel uit van de Chinese reus. Dit is natuurlijk niet het einde van het verhaal. Geely is ook de moedermaatschappij van Volvo, Polestar, Smart, Lotus en is ook eigenaar van Zeekr en LEVC. Het verkoopt ook bedrijfsvoertuigen onder het merk Farizon. Aan deze enorme portefeuille voegt Geely nu nog een merk toe: Radar.

Radar's eerste product is de RD6, een volledig elektrische pick-up. Als entree parkeert Geely de RD6 op een strand, compleet met surfplanken en klapstoeltjes. Je kunt de toekomst al voelen: Geely positioneert Radar als een lifestyle merk. Het is een outdoor lifestyle merk, om precies te zijn. In ieder geval voorziet het de RD6 van een set stopcontacten in zijn laadbak. Radar zal niet alleen elektrische pick-ups maken, maar ook elektrische SUV's en elektrische off-roaders zijn in de maak, zegt hij. Alle auto's zullen plaatsnemen op Geely's SEA-platform, dat beschikbaar is in verschillende maten en dat precies gebaseerd is op wat de Sustainable Experience Architecture wordt genoemd. Lotus implementeert het platform onder de elektrische SUV Eletre, Smart parkeert nummer 1 erop, Polestar gaat het gebruiken voor de 4, en dat geldt ook voor de Zeekr 001, die hier in China niet geleverd kan worden maar wel is aangekondigd voor de Europese markt.


Radar zal in een later stadium gedetailleerde specificaties van de RD6 vrijgeven. Het lijkt erop dat we hier te maken hebben met een elektrische pick-up die qua formaat in dezelfde categorie valt als de Toyota Hilux en Ford Ranger. De RD6 is gefilmd onder leiding van Peter Horbury, bekend van zijn werk bij Jaguar, Volvo en Aston Martin.

China richt zijn eigen Radar-ontwikkelingscentrum op in Hangzhou, en in Zibo is een productiefaciliteit voor Radar gebouwd. De eerste exemplaren van de RD6 moeten de Chinese consument in het vierde kwartaal van dit jaar bereiken. Met Radar zegt Geely in te spelen op de groeiende behoefte om de natuur in te gaan sinds de coronapandemie, aldus het bedrijf. Radar zal daarom ook in andere landen te vinden zijn. Het is nog niet bekend of Nederland een van die landen is.

Emily A.

Vorig NieuwsNio zal vanaf 2024 zijn eigen accupakketten ontwikkelen:
Volgende NieuwsDe beste CR-V ooit is hier.