Premium broer Ford Kuga opnieuw bijgewerkt:

Premium broer Ford Kuga opnieuw bijgewerkt:

De Ford Kuga SUV deelt zijn basis met de nu gefacelifte Lincoln Corsair.

Zoals Audi modellen hoger positioneert dan hun tegenhangers van merken als Volkswagen waarop het zijn basis deelt, zo biedt Ford's luxemerk Lincoln in de Verenigde Staten onder meer modellen aan die hun oorsprong vinden in een Ford-auto. De Corsair is een goed voorbeeld. Deze SUV deelt zijn basis met de Ford Kuga. Lincoln Corsair, nu gefacelift.

Ga terug naar 2019 toen Lincoln de Corsair presenteerde. De Corsair was een gloednieuwe SUV van het merk die diende als opvolger van de MKC. Net als zijn voorganger is de Corsair eigenlijk het high-end model van Lincoln en is daarom duurder als alternatief voor de Ford Kuga waarmee hij zijn techniek deelt. De Ford Kuga, die in de Verenigde Staten Escape heet, staat op het punt om een facelift te krijgen. Voordat Ford die auto officieel onthult, is Lincoln al bezig met het aanscherpen van de Corsair.


De make-overs van Ford's Kuga en Escape zijn vrij radicaal, terwijl die van Lincoln's Corvair eerder ingetogen zijn. De SUV krijgt een opgefrist front met een nieuwe grille. De grille is ook verlaagd in de nieuw ontworpen bumper. Aan de achterkant zien we ook een nieuwe bumper, maar de wijzigingen zijn hier beperkt.

Binnenin gebruikt Lincoln ook de novelty brush. Het 8-inch infotainment scherm is vervangen door een groter exemplaar met een diameter van meer dan 13 inch. Lincoln heeft meer functionaliteit toegevoegd door het knoppeneiland dat boven de middentunnel zweeft te ontdoen van een stel fysieke knoppen. In feite is het allemaal gestript tot waar u de drie drukknoppen tussen de twee centrale ventilatieopeningen vindt. De prominente knoppen voor de bediening van de automatische transmissie zijn gehandhaafd. Achter het stuur zit een nieuw 12,3" digitaal instrumentenpaneel. Lincoln brengt ook Active Glide, een systeem dat de auto semi-autonoom laat bewegen bij snelheden tot 130 km/u, naar de Corsair. De Corsair kan onder meer van rijstrook wisselen met behulp van de richtingaanwijzer. Lincoln zal de Corsair opnieuw leveren met een 255 pk sterke 2.0 viercilinder en plug-in hybride aandrijflijn. Opgeblazen 280 pk teruggebracht tot 2.3.

Vorig jaar verkocht Lincoln 22.790 Corsairs in de Verenigde Staten. Daarmee was het een van de best verkochte auto's van het merk; de Corsair moest alleen de Nautilus Lincolns Edge- alternatief voor zich dulden, waarvan er 24.500 werden bezeten.

 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 Kia EV9 7 zits SUV:
Volgende NieuwsAston Martin Valhalla: