Porsche 911 Dakar:

Porsche 911 Dakar:

De Porsche 911 Dakar heeft een upgrade gekregen.

Kort nadat Lamborghini officieel de komst van een aangedreven Huracán had bevestigd, kondigde Porsche de komst van een Dakar-hoge 911 aan.
De versies en varianten van de modellen kun je wel aan Porsche overlaten. Het leveringsprogramma van de Taycan en 911 bestaat nu uit talloze varianten, maar niet snel genoeg. Porsche staat op het punt zijn 911-familie uit te breiden met een opgevoerde versie. Hij zal geen 911 Safari heten. De speciale nieuwkomer, waarvan de eerste foto's zijn gepubliceerd, gaat de Porsche 911 Dakar heten.

Hoewel Porsche de 911 Dakar pas over een week onthult op de Los Angeles Auto Show, is de nieuwste 911-variant goed in beeld gebracht, maar vooralsnog zijn dit half gefotografeerde testmodellen. De Porsche 911 Dakar krijgt plastic wraps rond de wielkasten, staat op zijn poten, heeft overal aangepaste bumpers en heeft speciale off-road banden. Volgens Porsche heeft hij in totaal een half miljoen testkilometers afgelegd met de 911 Dakar. Meer dan 10.000 daarvan gingen over asfalt. Deze verdeling weerspiegelt ongetwijfeld de mate waarin de 911 Dakar door zijn kopers in het terrein wordt gebruikt. Porsche heeft al aangekondigd dat het ABS-systeem van de 911 Dakar is aangepast voor het remmen in het terrein, maar er zijn ongetwijfeld meer wijzigingen aangebracht.

Porsche-liefhebbers zullen nog even geduld moeten hebben. Op 16 november maakt de Porsche 911 Dakar zijn debuut. De officiële aankondiging van de komst van de 911 Dakar kwam "heel toevallig" kort nadat Porsche benadrukte hoe twee aangepaste 911's 's werelds hoogste vulkaan hadden beklommen. Zustermerk Lamborghini komt met een aangedreven supercar, die zoals gezegd de productieversie van de 2019 Huracan Sterrato Concept wordt.

 

Emily A.

Vorig NieuwsEerste elektrische Lamborghini:
Volgende NieuwsVolvo teaser EX20 compacte elektrische crossover: