Polestar 5 prototype onthuld op Goodwood:

Polestar 5 prototype onthuld op Goodwood:

Hij zal in staat zijn om 884 pk en 900 Nm koppel te produceren.

Polestar introduceerde zijn concept genaamd Precept in het begin van 2020. Het concept, dat precies op de Porsche Taycan mikte, was een indicatie dat het bedrijf nieuwe auto's op dit gebied zou lanceren. Het eerste werk op dit gebied verscheen op het Goodwood Festival of Speed in 2022. Het elektrische merk Volvo heeft een prototype van de nieuwe Polestar 5 gepresenteerd.

Het prototype van de Polestar 5, die naar verluidt in 2025 in massaproductie zal gaan, is nog zwaar gecamoufleerd. Soms worden halogeen koplampen gebruikt in plaats van LED koplampen. Als we de gelekte patentafbeeldingen en het prototype in detail bekijken, kunnen we zeggen dat het voertuig grotendeels zal lijken op het Precept-concept.


We zien dat de achterruit van het prototype model is gecamoufleerd. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het ontbreken van een achterruit van het voertuig, zoals te zien is op de patentafbeeldingen. Het is nog niet bekend of de achterruit in de productieversie van het voertuig zal worden opgenomen.

Hoewel de Polestar 5 nog in ontwikkeling is, heeft hij als doel de krachtigste auto in zijn klasse te worden. Dankzij de twee elektromotoren in het voertuig beloven de ingenieurs 884 pk en 900 Nm aan koppel.

Er wordt gesteld dat de voortzetting van het Precept-concept zal profiteren van een 800V-architectuur die de elegantie van een grand tourer combineert met de prestaties van een sportwagen. Het gewicht kan een belangrijk aandachtspunt zijn voor het voertuig door de aanwezigheid van twee elektromotoren en een 103 kWh batterij.


De productieversie van de Polestar 5 wordt naar verwachting eind 2023 geïntroduceerd. De Sporty EV zal zich voegen bij de Polestar 3 en Polestar 4, die zullen concurreren met voertuigen als de Porsche Macan en Audi Q6 E-Tron.

 

Emily A.

Vorig NieuwsToyota RAV4 perfect ontwikkelde serie:
Volgende NieuwsDe 2023 BMW M3 Touring debuteerde op het Goodwood festival: