Opel Retro is terug in het rood:

Opel Retro is terug in het rood:

Opel Corsa viert zijn 40ste verjaardag met een speciale editie.

De originele Corsa A werd voor het eerst geïntroduceerd in 1982. Om zijn 40-jarig bestaan te vieren, presenteert Opel een speciaal model met een "retro"-gevoel, genaamd de "Corsa 40th Anniversary". De Corsa in deze speciale editie is "recordrood" gelakt, wat doet denken aan de tint rood die we veertig jaar geleden kenden.

Opel Corsa 40ste verjaardag

Deze kleur contrasteert met een zwart dak om een tweekleurige look te creëren. Opel brengt de Corsa 40th Anniversary in glanzend zwart met matte accenten en 17-inch lichtmetalen velgen. Om de tweekleurige exterieur bekleding te accentueren, zijn de grille en de buiten spiegelkappen aan de voorzijde, evenals de op het dak gemonteerde achterspoiler, volledig zwart. Het merk verft ook zijn badges voor en achter zwart.

Opel Corsa 40ste verjaardag

Binnenin treffen we de geruite bekleding aan, die we vaak zien op Europese auto's uit de jaren tachtig. Retro-stijl zetels komen samen met de geruite bekleding, waardoor je terug in de tijd reist. Er moet ook worden opgemerkt dat er een aparte portefeuille van genummerde platen is voor de speciale editie Opel Corsa van 0001 tot 1982.

Opel Corsa 40ste verjaardag

Een speciale editie Corsa 40th Anniversary wordt geleverd met automatische LED-koplampen en Apple CarPlay/Android Auto-connectiviteit. Ook behoren veranderende functies zoals automatische noodremmen en forward collision warning met voetgangersdetectie tot de standaarduitrusting.

Achteraf gezien kan de Corsa zeker trots zijn op zichzelf. Sinds de oprichting 40 jaar geleden zijn er meer dan 14 miljoen exemplaren van verkocht.

 

Emily A.

Vorig NieuwsRenault Zoe krijgt een facelift voor 2022:
Volgende NieuwsCitroen My Ami Buggy gaat in productie: