Opel Astra is nu elektrisch:

Opel Astra is nu elektrisch:

The Opel Astra Sports Tourer is an all-electric car.

Maak kennis met de volledig elektrische versies van de Opel Astra. De elektrische Opel Astra Electric komt als hatchback en meteen als praktische Sports Tourer.
Enkele maanden nadat Opel medio vorig jaar de volledig nieuwe Astra onthulde, kondigde het merk aan dat er ook een volledig elektrische versie komt. Die is er nu. Het gaat om de elektrische Opel Astra Electric. Wie de gewone hatchback ruim genoeg vindt, hoeft niet meteen over te stappen op een EV van een andere fabrikant. Er is namelijk ook een elektrische Opel Astra Electric Sports Tourer! De naam van de elektrische Astra is enigszins aantrekkelijk omdat de elektrische versies van de Corsa en Mokka de letter '-e' achter hun modelnaam hebben staan.

De huidige generatie Opel Astra is een echt Stellantis-kind, en als zodanig deelt het model zijn techniek met een aantal andere modellen uit deze uitgebreide familie, waaronder de DS 4 en de Peugeot 308. De Astra Electric lijkt sterk op de technologie van de elektrische Peugeot. De e-308 werd eerder dit jaar geïntroduceerd.

Technische specificaties Opel Astra Electric:
De elektrische Opel Astra Electric en Astra Electric Sports Tourer hebben een 54 kWh accu met een verbruikscapaciteit van 51 kWh. Daarmee kunnen de elektrische Astras tot 416 kilometer afleggen. Daarmee is de actieradius van de Astra Electric 16 kilometer meer dan de 400 kilometer die Peugeot meldt voor de e-308. De elektrische Astra Electric heeft een ingebouwde 11 kW lader. Op een snellader van 100 kW kan het accupakket in ongeveer 30 minuten volledig worden opgeladen tot 80 procent van zijn capaciteit.

Net als bij de e-308 worden de voorwielen van de elektrische Opel Astra Electric aangedreven door een 156 pk sterke elektromotor. Het maximumkoppel bedraagt 270 Nm. Opvallend is de topsnelheid van de Astra Electric van 170 km/u, wat niet te laag is voor een EV in een relatief traditioneel segment.
Laadruimte lading:
De bagageruimte van elektrische Astra's is toevallig kleiner dan die van benzine- of dieselmotoren. Zo likt de Astra Sports Tourer met verbrandingsmotor van 608 liter naar 1.634 liter. Met 516 liter neemt de elektrische Astra Sports Tourer minder dan 90 liter in beslag. Als je de achterbank rechtzet, heeft de Astra Electric Sports Tourer een inhoud van 1.553 liter. Dat is 81 minder.

Voorlopig is de MG 5 Electric de enige elektrische stationwagon die je daadwerkelijk kunt kopen op de Europese markt. Dus volgend jaar, met de komst van de elektrische Opel Astra, Peugeot 308 en hun stationwagens, zal MG's 5 Electric veel minder uniek zijn.

Nog geen prijs voor de elektrische Opel Astra Electric. Opel komt in het voorjaar van 2023 in de orderboeken.

Opel gaat elektrisch:
De elektrische Astra is zeker niet de eerste, maar ook zeker niet de laatste elektrische Opel. De Rocks-e is het kleinste lid van Opels elektrische modellenreeks, die bestaat uit de Corsa-e en Mokka-e. Nu krijgt hij gezelschap van de elektrische Astra Electric. Vanaf 2028 zal Opel in Europa alleen nog maar elektrische auto's verkopen.

 

Emily A.

Vorig NieuwsLamborghini Huracan Sterrato; In terrein ernst met V10:
Volgende NieuwsFord Ranger nieuwe Platinum versie: