Nissan X-Trail; e-power:

Nissan X-Trail; e-power:

Nissan X-Trail; Iets duurder dan de vorige industrie, dankzij e-power.

De vanaf prijs van de nieuwe X-Trail is veel hoger dan die van het vorige model. Dat heeft te maken met de e-Power aandrijflijn die Nissan standaard op de SUV heeft gemonteerd. In feite rijdt de Nissan X-Trail altijd op elektriciteit, maar het is geen EV.

Dat komt omdat de nieuwe Nissan X-Trail altijd een e-Power aandrijflijn heeft gehad, wat een veel complexere uitrusting is dan een conventionele verbrandingsmotor plus transmissie. In de e-Power drijft een elektromotor de voorwielen aan. Deze elektro-unit wordt gevoed door een klein accupakket, dat voortdurend wordt gevoed door een innovatieve benzinemotor. Dit is een 1.5 met variabele compressie. In het hart van de e-Power gedraagt de Nissan X-Trail zich als een gewone elektrische auto. Je profiteert dus direct van lineaire acceleratie en kunt de SUV dus met één pedaal optrekken en afremmen, zelfs met de e-Pedal Step.

 Voor dit bedrag krijg je de versie met een elektromotor van 204 pk en 330 Nm die de voorwielen aandrijft. Met deze aandrijflijn accelereert de Nissan X-Trail in acht seconden naar 100 km/u en bereikt hij een topsnelheid van 170 km/u. Ga dan voor de Nissan X-Trail e-4orce 4wd. Deze vierwielaangedreven variant heeft een systeemvermogen van 213 pk. De X-Trail met deze aandrijflijn is er ook als N-Connecta, Tekna en Tekna Plus. Dat zijn in ieder geval versies voor vijf personen.

Maar. Nissan biedt de nieuwe X-Trail ook aan met zeven zitplaatsen. Ga je voor een Nissan X-Trail met zeven zitplaatsen, dan is er qua motoren niet veel keuze. Alleen de e-4orce 4wd aandrijflijn is beschikbaar met de zeven zitplaatsen configuratie. De nieuwe Nissan X-Trail is per direct te bestellen.

De standaarduitrusting van de Nissan X-Trail omvat Lane Departure Warning, Lane Departure Avoidance, een actieve dodehoek assistent, verlengde cruise control, verkeersbord herkenning, automatisch grootlicht, parkeersensoren voor en achter, achteruitrijcamera, automatische verlichting, automatische ruitenwissers. en 18-inch lichtmetalen velgen. Hij wordt ook standaard geleverd met volledige LED-koplampen, LED-achterlichten, klimaatregeling met twee zones, automatisch dimmende binnenspiegels en een 8-inch infotainment display.

N-Connecta voegt daar een 360-graden camera, dakrails, kunstleer op het dashboard en de deurpanelen, sfeerverlichting en een 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel aan toe. Tekna heeft daarnaast onder meer ProPilot Assist, ProPilot Park, matrix LED-koplampen, 19-inch lichtmetalen velgen, half kunstlederen bekleding, zilveren afwerking aan de buitenkant, automatische achterklep, gescheiden klimaatregeling met drie zones, inductie. lader, head-up display en verwarmde voorstoelen, evenals een verwarmd stuurwiel. De topversie van Tekna Plus wordt gecompleteerd met 20-inch lichtmetalen velgen, LED-mistlampen, een glazen panoramadak, lederen bekleding en voorstoelen met massagefunctie.

De vanaf prijs is 48.390 euro.

Emily A.

Vorig NieuwsDacia Manifesto Concept Eigenschappen uitgelegd:
Volgende Nieuws2023 Kia Sorento Plug-in Hybrid :